Šešelj prisustvovao liturgiji u Hramu Svetog Save na kojoj je bio i Nikolić

Izvor: Cafe.ba, 16.Nov.2014, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj prisustvovao liturgiji u Hramu Svetog Save na kojoj je bio i Nikolić

BEOGRAD - Haški optuženik i predsednik SRS-a Vojislav Šešelj prisustvovao je liturgiji u Hramu Svetog Save, koju su zajedno predvodili patrijarh srpski Irinej i patrijarh moskovski i sveruski Kiril, na kojoj se okupilo nekoliko hiljada vernika, javlja dopisnik Anadolu Agency. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Šešelj je bio u društvu svog sina Aleksandra, potpredsednika SRS-a Nemanje Šarovića i drugih visokih članova stranke, među ostalim vernicima, odvojen od zvaničnika, koji su takođe prisustvovali liturgiji.

Liturgiji u Hramu Svetog Save prisustvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Haški tribunal doneo je odluku da privremeno pusti Šešelja na slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja, uz garancije koje je ranije za njegovo oslobođenje dala Vlada Srbije. On je stigao u Srbiju u sredu, a juče je nakon skoro 12 godina održao miting u centru Beograda.

Optužen je za ratne zločine na prostoru Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine, a u Tribunal je dobrovoljno otišao 2003. godine. Završne reči u njegovom procesu iznešene su 2012. godine, a na izricanje presude se još uvek čeka.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.