Šešelj ponovo prebačen u bolnicu

Izvor: B92, 22.Jan.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj ponovo prebačen u bolnicu

Beograd -- Predsednik SRS Vojislav Šešelj ponovo je večeras, oko 17 sati, hitno prebačen u bolnicu izvan Haškog tribunala pošto mu je pozlilo, navodi SRS.

Radikali su zatražili da Haški tribunal hitno omogući da tim srpskih lekara, predvođen Milovanom Bojićem, za koje je Šešelj dao saglasnost, poseti i pregleda lidera SRS.

U saopštenju SRS je ocenjeno da Tribunal namerno ne dozvoljava tu posetu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Radikali zahtevaju i da porodica i pravni savetnici što pre budu obavešteni detaljno o razlozima zbog kojih je došlo do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja Šešelja.

SRS: Skandalozne izjave o Šešelju

Srpska radikalna stranka ocenila je ranije danas skandaloznom izjavu portparolke Haškog tribunala o tome da njen lider Vojislav Šešelj ima "najbolju moguću medicinsku negu".

Šešeljev pravni savetnik Dejan Mirović rekao da su lekari u bolnici izvan Tribunala, u koju je Šešelj ponovo odveden 18. januara jer mu je pozlilo, zaključili da je on "sve vreme neadekvatno lečen i da je dobijao pogrešne lekove".

Mirović je je na današnjoj konferenciji za novinare precizirao da su lekari Šešelju u bolnici odmah "značajno" promenili terapiju i umesto prethodnih lekova, prepisali mu dva nova.

Član pravnog tima i funkcioner SRS je kao "još skandalozniju" ocenio izjavu Norme Jelačić da je Šešelj bio "preventivno prebačen" iz pritvora u bolnicu izvan Tribunala.

Mirović je ocenio da Nerma Jelačić "nema pojma" kakvo je Šešeljevo zdravstveno stanje zato što je Šešelj zabranio Tribunalu uvid u njegovo zdravstveno stanje.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.