Šešelj podržao studente, ostaje na čelu SRS

Izvor: N1 televizija, 06.Apr.2017, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj podržao studente, ostaje na čelu SRS

Posle četiri dana ćutanja, prvi put posle izbora oglasio se i Vojislav Šešelj - da demantuje novinske priče da se povlači s mesta predsednika Srpske radikalne stranke, ali i da uputi niz kritika na račun Aleksandra Vučića i kampanju koju je vodio, a kojom se, kaže Šešelj, građanima "ispirao mozak".

Izvor: N1

Izborni neuspeh, između ostalog, pravda - nefer kampanjom, krađom izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i kupovinom kontrolora.

U prostorijama Srpske radikalne stranke danas se tražila stolica više. Većina novinara došla je ne bi li čula da li se, posle izbornog brodoloma, Vojislav Šešelj povlači s mesta predsednika stranke.

"Ne povlačim se naravno, zašto bih se povlačio. Pojavila se neka ideja u rukovodstvu SRS-a da se ubuduće moja supruga bavi politikom i da bude predsednik stranke, a da ja sedim kod kuće da kuvam, da perem, da peglam", kaže predsednik SRS Vojislav Šešelj.

Našalio se tako lider radikala, a ipak istina je da je od svoje supruge, koja se kandidovala za predsednicu države 2012, dobio ni ceo procenat više. Loš izborni rezultat pravda subjektivnim slabostima unutar stranke, ali i objektivnim okolnostima koje opisuje kao totalnu propagandu vladajuće stranke koja, kaže, ljudima razara mozak.

Zato ovako odgovara na pitanje da li će Vučiću čestitati pobedu.

"Ne".

I dalje nastavlja.

"Aleksandar Vučić doveo i mamu i tatu u studio televizije s nacionalnom frekvencijom u emisiju koja je trajala 2 sata i 20 minuta da ga hvale. A ja sam, znate, siroče bez oca i majke i mene nije imao ko da hvali".

Šešelj je izgubio glasove na izborima jer nije uradio ono čime je stalno pretio: da će se konfrontirati Vučiću. Naprotiv, kaže novinar Đorđe Vlajić. Poslužio je, kaže, kao batina kojom je Aleksandar Vučić mlatio po protivnicima.

"Ja mislim da Šešelj nikoga nikada nije tako "oštro" kritikovao kao što je Vučića u ovoj izbornoj kampanji. Šešelj je uvek bio neka vrsta "političkog strašila". Milošević ga je, može se reći, izmislio, odnosno određene državne službe i on je uvek služio kao upozorenje i domaćoj i svetskoj javnosti, evo taj bi mogao da vam dođe ako ja padnem", kaže novinar Đorđe Vlajić.

Šešelju je zato, kaže Vlajić, stigao račun za ono što je radio. Veruje da i Šešelj i radikali u politici opstaju i opstajaće koliko to Vučiću bude odgovaralo.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Šešelj prvi put pred novinarima posle izbora

Izvor: N1 televizija, 06.Apr.2017

Posle četiri dana ćutanja, prvi put posle izbora oglasio se i Vojislav Šešelj - da demantuje novinske priče da se povlači s mesta predsednika Srpske radikalne stranke, ali i da uputi niz kritika na račun Aleksandra Vučića i kampanju koju je vodio, a kojom se, kaže Šešelj, građanima "ispirao...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.