Šešelj odgovorio Bramercu

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Apr.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj odgovorio Bramercu

Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj izjavio je danas da se ni na koji način nije ogriješio o nalog Pretresnog vijeća o privremenom puštanju na slobodu i naglasio da se to najbolje vidi iz podneska tužioca Serža Bramerca, koji nije ponudio nijedan argument kojim bi potkrijepio svoju želju da ga vrati u Hag. U saopštenju iz SRS-a navedeno je da će odgovor Šešelja na hitan zahtjev Bramerca >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << o povlačenju odluke za privremeno puštanje na slobodu sutra biti predat predstavnicima Haškog tribunala u Beogradu, a Šešelj će tim povodom u podne održati konferenciju za novinare. U podnesku koji su sačinili članovi stručnog tima za odbranu Šešelja podsjeća se da je nalogom Pretresnog vijeća Haškog tribunala 6. novembra 2014. godine naloženo Šešeljevo privremeno puštanje na slobodu u Srbiju, i to bez Šešeljevog zahtjeva i bez ikakvih uslova. "Zbog toga Šešelj nije ni mogao da prekrši uslove privremenenog puštanja na slobodu, jer nije moguće prekršiti uslove kojih nema", navedeno je u saopštenju, prenosi Srna. U saopštenju se dodaje da se prema međunarodnom običajnom pravu pritvor ukida svaki put kada nema opasnosti da se ponovi krvično djelo za koje je pritvorenik optužen, kao i kada ne postoji opasnost od bjekstva što je slučaj sa Šešeljom. "Uz ličnu kartu koju je dobio nakon povratka iz Haga, Šešelj je dobio i rješenje kojim se utvrđuje da se ona ne može koristiti kao putna isprava na graničnim prelazima između Srbije i država u koje se inače prelazi sa ličnom kartom umjesto putne isprave", ukazano je u podnesku Šešeljevog stručnog tima. Oni ukazuju da Šešelj nijednom riječju i nijednim gestom nije uticao na svjedoke iz procesa koji se protiv njega vodi u Tribunalu, jer to i nije bilo moguće, pošto je posljednji svjedok saslušan 7. jula 2010. godine, a iznošenje završnih riječi okončano je 20. marta 2012. godine, od kada se čeka izricanje prvostepene presude. "Da je bilo bilo kakvog uticaja, Tužilaštvo bi moralo imenom i prezimenom da navede koji je to svjedok i na koji je način je na njega uticano", naglašeno je u podnesku. Žalbeno vijeće Haškog tribunala pozvalo je Šešelja prošle srijede da se, ako želi, u roku od tri dana izjasni o zahtjevu Tužilaštva da se hitno primjeni odluka tog vijeća da se vrati u Hag. Lider SRS se 12. novembra 2014. godine poslije gotovo 12 godina pritvora vratio u Srbiju, jer je pušten na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Šešelj: Dobrovoljno se neću vratiti u Hag

Izvor: Blic, 29.Apr.2015

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovio je večeras u Nišu da se dobrovoljno neće vratiti u Hag i da nema potrebe da dodatno komentariše odgovor njegovog pravnog tima Žalbenom veću Haškog suda, jer u njemu, kako je rekao, sve piše...Šešelj je, najpre, na konferenciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.