Šešelj: Nisam se ogrešio o nalog Tribunala

Izvor: RTS, 29.Apr.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Nisam se ogrešio o nalog Tribunala

Vojislav Šešelj se ni na koji način nije ogrešio o nalog Pretresnog veća o privremenom puštanju na slobodu, piše u odgovoru lider radikala Žalbenom veću Tribunala, povodom poziva da se izjasni o hitnom zahtevu tužioca Serža Bramerca o povlačenju odluke za privremeno puštanje na slobodu.
Odgovor Vojislava Šešelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je Srpska radikalna stranka prosledila medijima, sutra će biti predat predstavnicima Haškog tribunala u Beogradu, a Šešelj će tim povodom u podne održati konferenciju za novinare, prenosi Tanjug.

U podnesku koji su sačinili članovi stručnog tima za Šešeljevu odbranu – Vjerica Radeta, Nemanja Šarović, Zoran Krasić i Milan Terzić, ističe se da se Šešelj ni na koji način nije ogrešio o nalog Pretresnog veća o privremenom puštanju na slobodu.
"To se vidi i iz podneska tužioca Serža Bramerca koji nije ponudio nijedan argument kojim bi potkrepio svoju želju da se Vojislav Šešelj vrati u pritvor MKTJ na neodređeno vreme", navodi se u podnesku Šešeljevog stručnog tima.
Podseća se da je nalogom Pretresnog veća Haškog tribunala 6. novembra 2014. godine naloženo Šešeljevo privremeno puštanje na slobodu, u Srbiju, i to bez Šešeljevog zahteva i bez ikakvih uslova.
Zbog toga, kako se ukazuje, Šešelj nije ni mogao da prekrši uslove privremenog puštanja na slobodu, "jer nije moguće prekršiti uslove kojih nema".
Dalje se ukazuje da se prema međunarodnom običajnom pravu pritvor ukida svaki put kada nema opasnosti da se ponovi krvično delo za koje je pritvorenik optužen, kao i kada ne postoji opasnost od bekstva.
U slučaju Vojislava Šešelja, kako se navodi, krivično delo za koje je optužen nije moguće ponoviti, kao što nije moguće ni da on pobegne iz Srbije, jer nema pasoš.
"Uz ličnu kartu koju je dobio nakon povratka iz Haga, Šešelj je dobio i rešenje kojim se utvrđuje da se ona ne može koristiti kao putna isprava na graničnim prelazima između Srbije i država u koje se inače prelazi sa ličnom kartom umesto putne isprave", ukazano je u podnesku Šešeljevog stručnog tima.
Navodi se da Šešelj nijednom rečju i nijednim gestom nije uticao na svedoke iz procesa koji se protiv njega vodi u Tribunalu, jer to i nije bilo moguće, pošto je poslednji svedok saslušan 7. jula 2010. godine, a iznošenje završnih reči okončano je 20. marta 2012. godine, od kada se čeka izricanje prvostepene presude.
Da je bilo ma kakvog uticaja, Tužilaštvo bi moralo imenom i prezimenom da navede koji je to svedok i na koji je način na njega uticano, napominje se u podnesku.
Žalbeno veće Haškog tribunala pozvalo je Šešelja prošle srede da se, ako želi, u roku od tri dana izjasni o zahtevu Tužilaštva da se hitno primeni odluka tog veća da se vrati u Hag.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odgovor Tribunalu: Šešelj se nije ogrešio o naloge Veća

Izvor: Politika, 29.Apr.2015

BEOGRAD – Vojisav Šešelj se ni na koji način nije ogrešio o nalog pretresnog veća o privremenom puštanju na slobodu, piše u odgovoru lider radikala Žalbenom veću Tribunala, povodom poziva da se izjasni o hitnom zahtevu tužioca Serža Bramerca o povlačenju odluke za privremeno puštanje na...

Nastavak na Politika...

Pravni tim: Šešelj se nije ogrešio o nalog veća

Izvor: Beta, 29.Apr.2015

BEOGRAD, 29. aprila 2015. (Beta) - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ni na koji način se nije ogrešio o nalog pretresnog veća o njegovom privremenom puštanju na slobodu, odgovor je Šešelja i njegovog tima za odbranu Žalbenom veću Haškog suda..."To se vidi i iz podnesaka glavnog...

Nastavak na Beta...

Šešelj: Apsolutni sam pobednik

Izvor: B92, 30.Apr.2015, 13:29

Lider SRS Vojislav Šešelj predao je predstavnicima Haškog tribunala odgovor da se ni na koji način nije ogrešio o nalog o privremenom puštanju na slobodu...On je naveo da bi odluka o tome mogla da bude doneta već iduće sedmice...Povodom hitnog zahteva tužioca Serža Bramerca o izjašnjenju o...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.