Šešelj o sednici Saveta bezbednosti: Četiri osnovne tačke za SPAS KOSOVA! SPREMAN ODGOVOR AMERIKANCIMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2018, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj o sednici Saveta bezbednosti: Četiri osnovne tačke za SPAS KOSOVA! SPREMAN ODGOVOR AMERIKANCIMA!

Predsednik SRS Vojislav Šešelj rekao je za portal Srbija Danas da Srbija mora tražiti reafirmaciju Rezolucije 1244 na današnjoj sednici Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji

- Srbija treba prvo da se pozove na Rezoluciju 1244, da zahteva njenu reafirmaciju, da zahteva da se ojača Kfor, tj. da mu se priključe kontingenti ruske i kineske vojske i da Kfor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bude jedina vojna sila na prostoru Kosova i Metohije. Takođe, Srbija mora zahtevati da se proglase ništavim akti o uvođenju poreza od 100 odsto, jer je to protivno CEFTA sporazumu koji je potpisao UNMIK u ime lažne države Kosovo, dakle UN, i da se ukine ovaj začetak kosovske "vojske", da se poglasi nepostojećim i da se razoruža - rekao je Šešelj.

Predsednik SRS je dodao da, ako zapadne sile budu insistirale na tome da je Rezolucija 1244 "prevaziđena", Srbija mora odgovoriti da rezolucija, koja je pravni akt, ne može biti prevaziđena.

- Donesen je jedan pravni akt i dok se on ne opozove, ne može biti prevaziđen, pa makar se i kršio - rekao je Šešelj.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sednicu na zahtev Srbije i Rusije povodom odluke Prištine o formiranju "vojske", a na kojoj će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednica će biti održana u 15 sati (21 po srednjoevropskom vremenu) i biće otvorena za javnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.