Izvor: Radio 021, 06.Nov.2019, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj isključen sa suđenja Jutki zbog nepoštovanja suda

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, angažovan kao pravni savetnik Milutina Jeličića - Jutke na suđenju zbog polnog uznemiravanja bivše saradnice, izjavio je da mu sudija nije dozvolio da u tom svojstvu nastupa na suđenju.

Šešelj je isključen zbog nepoštovanja suda.

Kako je naveo Šešelj, advokat Marije Lukić Borivoje Botović je pripisivao Jeličiću da je kao predsednik opštine bio nadležan za slučaj nelegalnog objekta na Pančićevom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vrhu na Kopaoniku, dok je Šešelj obrazlagao da nadležnost nije na predsedniku opštine, već na Ministarstvu građevinarstva, pa je, kako on tvrdi, zbog toga isključen sa suđenja.

Šešelj je ispred suda u Kruševcu dočekan aplauzima u uzvicima "Vojo, Vojo". Pre njega u sud je ušao Jutka u pratnji svoje advokatice Zore Dobričanin.

I ovog puta pred početak ročišta građani u majicama sa natpisom "pravda za Jutku", dočekali su predsednika opštine aplauzom, dok su mu žene koje podržavaju Mariju Lukić zviždale i vikale "ua".

Sud bi danas trebalo da sasluša svedoke odbrane. Prema pisanju Blica, Jutkini advokati su predložili skoro 30 svedoka, a očekuje se da njih šestoro budu saslušani na današnjem ročištu. Blic piše da su među svedocima odbrane trojica direktora javnih preduzeća u Brusu, pomoćnik predsednika opštine, opštinski pravobranilac i jedan odbornik.

Današnje ročište je treće koje je zakazano u Osnovnom sudu u Kruševcu, posle premeštanja celog postupka iz bruskog suda. Jeličića je sedam žena prijavilo za seksualno uznemiravanje, ali je optužnica podignuta samo u slučaju Marije Lukić, dok za druge slučajeve, po mišljenju tužioca, nije bilo dokaza, odnosno pojedini slučajevi su zastareli.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.