Šešelj duboko ušao u temelj Haškog tribunala

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 05.Okt.2009, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj duboko ušao u temelj Haškog tribunala

BEOGRAD - Položaj predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, kome se sudi u Haškom tribunalu, sa gledišta međunarodnih standarda i prava, postao je neizdrživ, a presuda kojom je osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda moraće da bude poništena, izjavio je juče u šef pravnog tima za odbranu lidera SRS Zoran Krasić.

Krasić je na konferenciji za novinare najavio da će Šešelj za 10 do 15 dana podneti žalbu na tu presudu, čiji je cilj da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bude nametnut branilac, a on što duže ostane u zatvorskoj jedinici Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije.

Krasić je rekao da se Haški tribunal služi lažima i falsifikatima za delo nepoštovanja suda za koje se Šešelj tereti i da je reč o sudijskoj samovolji.

- Šešelj je duboko ušao u temelj Haškog tribunala i vadi kamen po kamen te nelegalne institucije koja ima antisrpski karakter - rekao je Krasić.

Visoki funkcioner SRS je istakao da ni za sledeću nedelju u Tribunalu Hagu ne planiraju nastavak suđenja Šešelju, koji je sedmu godinu u Hagu iako su pre dva meseca najavili organizovanje ročišta o statusnim pitanjima.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

Početkom ove godine Šešelj je dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih detalja o troje svedoka čiji je identitet po nalogu pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.  

dr.vojo šešelj nije kriv ni po jednoj tački optužnice iako to čitav svet zna njima je cilj da ga čim dalje drže tamo zbog bojazni srbijanskih političara jer imaju žestokog i pravomislečeg protivnika i nemaju čak ni jednu šansu u tim vodama ali ubeđen je svet da bolje za njih da počnu računati odštetu koju če morati izplatiti čoveku pa mislim zato da ga drže jer jim matematika neide baš od ruke jer odšteta če biti golema pa trebaju nekoliko meseci da izračunaju đe jim pravda pa ljudi zamislite koliki je jedan dan u tvorza a ne 7 godina da se oteliš 100 puta za to vreme nedo jim bog što jim ja mislim ajde makar da je jedan jedini dokaz pa dobro al ni jednog pa čak ni sumnje nema a ne dokaza nerazumem ja taj sud znam samo bolje grob nego rob

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.