Šešelj danas i sutra u sudnici Haškog tribunala

Izvor: NaDlanu.com, 19.Mar.2012, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj danas i sutra u sudnici Haškog tribunala

Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj pojavio se danas u sudnici Haškog tribunala u trećem postupku koji je protiv njega pokrenut zbog nepoštovanja suda.

Vojislav Šešelj je optužen zato što je odbio da sa svoje internet stranice ukloni informacije koje u Tribunalu imaju status poverljivih, a zbog čijeg je objavljivanja na prvom suđenju za nepoštovanje suda pravosnažno osuđen na 15 meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << zatvora.Na Statusnoj konferenciji Šešelj je zatražio od Tribunala da mu se u ovom postupku omogući tzv. "privilegovana komunikacija" sa pravnim savetnicima i da mu bude rešen problem u vezi sa pripremom svedoka, prenosi RTS. Šešelj je na pripremnom ročištu protestvovao zbog "odugovlačenja postupka", koji je, prema njegovoj oceni, mogao da počne još pre godinu dana. Govoreći o svom zdravstvenom stanju, Šešelj je ponovio da neko spolja tempira trenutak u kome će okončati njegov život, ali je poručio da će nastaviti da se bori protiv Tribunala, kako je rekao, dok bude daha. Šešelj će sutra nastaviti iznošenje završne reči u glavnom postupku koji se protiv njega vodi po optužnici za progon nesrpskog stanovništva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i iz Vojvodine, u kome je tužilac zatražio kaznu od 28 godina zatvora. Od odobrenih deset sati, on je prošle nedelje u dva radna dana izlagao šest sati i 20 minuta. Šešelj bi mogao da okonča iznošenje završne reči u utorak, 20. marta, ali je Sud dopustio mogućnost da se izlaganje optuženog produži i u sredu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.