Šešelj: Srbija pomaže, ali ne može trajno da primi migrante

Izvor: RTS, 08.Feb.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Srbija pomaže, ali ne može trajno da primi migrante

Nosilac liste Srpske radikalne stranke za beogradske izbore prof. dr Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Milan Damjanović, posetili su opštinu Obrenovac koju je posle nedavne vodene stihije, zadesila i "poplava" migranata.
Radikali su istakli da imaju jasan stav po pitanju migranata u Srbiji.

"Mi smo svesni svih problema sa kojima se suočava Obrenovac. Još se osećaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posledice poplave. Obrenovac je imao pored te svoje muke dosta problema i sa tim migrantima. Vi znate, od prvog dana da je stav Srpske radikalne stranke bio da Srbija može te unesrećene ljude usput da nahrani, da im pomogne, ali ne može da ih primi. Ne može trajno da ih primi i nema gde da ih naseli", rekao je Šešelj.
Kaže da je "lepo se hvaliti se u svetu – učinili smo to i to, ali isti taj svet koji je izazvao rat u Avganistanu, Iraku u Siriji, on treba svoja leđa da podmetne".
On je izrazio uverenje da će građani na predstojećim izborima dati poverenje vrednim i sposobnim kadrovima Srpske radikalne stranke.
Mi se nadamo, braćo i sestre, rekao je Šešelj, da ćemo zahvaljujući poverenju građana uspeti da probijemo cenzus na ovim izborima, da ćemo formirati ozbiljnu, jaku odborničku grupu, a onda će se stvoriti uslovi i za naše učešće u beogradskoj vlasti. 
"Mi smo stranka koja ima sposobne kadrove, ozbiljne ljude, mi smo stranka disciplinovanih i marljivih ljudi, mi smo stranka ljudi koji izgaraju na svom poslu", naglasio je Šešelj u Obrenovcu.
Kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste SRS Miljan Damjanović izjavio je, povodom predstavljene Strategije EU o proširenju za zapadni Balkan, da se Ustav Srbije mora poštovati i da Srbija ne sme da pristane na načela koja su tu predstavljena.
"Evropskom komesaru Hanu poručujemo da priča o tome da će Srbija do 2025. godine doći do vrata EU - niti će do toga doći, niti može, niti želimo, prevashodno zbog činjenice da se Ustav Srbije mora poštovati, kao i interesi srpskog naroda gde god oni žive", istakao je Damjanović na konferenciji za medije.
Prema njegovim rečima, Srbija nikako ne sme da pristane na ta načela zarad članstva u EU, i podsetio da u preambuli Ustava Srbije stoji da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. 
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šešelj: Nadamo se da probijamo cenzus

Izvor: Mondo, 08.Feb.2018

Nosilac liste Srpske radikalne stranke za beogradske izbore prof. dr Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Milan Damjanović, posetili su opštinu Obrenovac. Šešelj je rekao da se nada da će lista radikala biti iznad cenzusa...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Šešelj je rekao da je uveren da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.