Šešelj: Sa RTS isto kao sa RTV, rasterati šljam i ološ

Izvor: B92, 19.Maj.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Sa RTS isto kao sa RTV, rasterati šljam i ološ

Beograd -- Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da bi na RTS trebalo sprovesti isto ono što se desilo na RTV, jer kako je naveo, treba rasterati taj "šljam i ološ".

"Na RTS-u je on (šljam i ološ) najviše koncentrisan i vi to znate bolje od mene", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare SRS.

Upitan da li je u redu da predstavnike medija naziva šljamom i ološem, Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kazao da je to u redu jer te televizije nisu dozvolile njegovoj stranci da u predizbornoj kampanji nastupi i predstavi svoje stavove.

On je ocenio da je RTV radila u interesu pokrajinske vlasti na čelu sa Demokratskom strankom (DS), a i direktor RTS-a Dragan Bujošević radi u interesu "Amerikanaca i DS".

U RTV su u prethodnom periodu smenjeni programski direktor Slobodan Arežina, zatim su ostavke podneli direktor Srđan Mihajlović i direktorka TV Novi Sad Marjana Jović, a smenjeno je još 14 urednika koji su bili zaduženi za informativni program. Novinarska udruženja i pojedine stranke ocenili su da je reč o političkim smenama i pritiscima vladajuće strukture.

Šešelj se osvrnuo i na glasanje žirija RTS-a na Pesmi Evrovizije i ocenio da je to nanelo veliku štetu Srbiji i da je reč o subverziji.

"Šteta je ravna onoj kada su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić rekli da priznaju ukrajinski suverenitet računajući i Krim", rekao je Šešelj.

Žiri RTS-a na takmičenju za pesmu Evrovizije 2016. godine dao je ukrajinskoj pesmi "1944", koja je i pobedila, maksimalnih 12 bodova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.