Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: SRS na izborima teško poražena, neću podneti ostavku

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je SRS teško poražena na izborima za odbornike Skupštine Beograda, ali da ne očajava i da nije i neće razmišljati o podnošenju ostavke.

"Mi smo na izborima poraženi, teško poraženi, ali ne očajavamo. Mi našu borbu nastavljamo. Samleveni smo u jednom mlinu gde je jedan vodenični kamen bio (Aleksandar) Vučić, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a drugi (Dragan) Đilas", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je rekao da razmišlja o političkoj dogovornosti, ali da o podnošenju ostavke nije i neće razmišljati jer je "nedavno odlučio da živi još najmanje 20 godina i da se do poslednjeg daha bavi politikom".

"Politika je moja sudbina. Ostajemo čvrsti, stabilni, dostojanstveni, pa makar nijedan glas nikada na izborima ne dobili", kazao je Šešelj i dodao da se u SRS-u neprekidno pojavljuju nova lica, ali da će neko mlađi moći da preuzme njegovu funkciju tek kada dokaže da je pametniji, sposobniji, iskusniji i odgovorniji.

On je kazao da SRS neće menjati ništa u svom programu i ideologiji, dodajući da veruje da će kolektivna narodna svest građana sazreti do te mere da na idućim parlamentrnim izborima prođu mnogo bolje.

Šešelj je kazao da činjenica da su američki i britanski ambasaodri obilazili neka biračka mesta na izborima za odbornike Skupštine Beograda "zla slutnja Srbiji i dramatično upozorenje" da SAD i Velika Britanija spremaju "veliko zlo".

"Srpska vlada ne sme skrštenih ruku to da posmatra, nije dovoljno reći što je rekao (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić: 'Poslaćemo mi posmatraće na američke i britanske izbore", kazao je Šešelj.

On je rekao da Vlada Srbije treba što pre da donese odluku o davanju diplomatskog statusa Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu i da isti takav centar otvori na teritoriji Vojovodine i u centralnoj Srbiji.

Prema njegovim rečima, Srbija hitno treba da se učlani u Organizaciju Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), jer "Srbija ne sme sama, slaba i nezaštićena da dočekuje veliki udar sa zapada" tokom kojeg će biti "angažovano neuporedivo više novca, organizacija i terorističkih akata nego u vreme 2000. u pripremi za 5. oktobar".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj: Samleveni smo, ne razmišljam o ostavci

Izvor: B92, 06.Mar.2018

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je SRS teško poražena na izborima za odbornike Skupštine Beograda...On je istakao da ne očajava i da nije i neće razmišljati o podnošenju ostavke..."Mi smo na izborima poraženi, teško poraženi, ali ne očajavamo. Mi našu borbu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.