Šešelj: Povećanje plata i penzija je ponižavajuće

Izvor: RTS, 12.Nov.2015, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Povećanje plata i penzija je ponižavajuće

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je da je najavljeno povećanje plata i penzija "mizerno i ponižavajuće".
"Sredstva predviđena za to nisu obezbeđena iz ušteda o kojima (premijer Aleksandar) Vučić priča, već su ih obezbedili građani iz povećanja cene struje i najavljenih akciza za gorivo, koje inače jedino u Srbiji nije pojeftinilo, iako je cena nafte više puta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smanjivana na svetskom tržištu", rekao je Vojislav Šešelj na konferenciji za novinare.
Kako se navodi u saopštenju SRS-a, Šešelj je ocenio da "nesposobna naprednjačka Vlada" samo krpi rupe bez dna i dodao da zbog toga moraju hitno da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.
Šešelj je istakao da Vlada Aleksandra Vučića "glumi da nešto radi" a da su efekti porazni i posebno ukazao na javna preduzeća koja, kako je rekao, gomilaju ogromne gubitke.
"Za najveće gubitaše koji se medijski predstavljaju kao uspešna preduzeća Vlada Srbije je iz budžeta već izdvojila više od 240 miliona evra. Među najvećim gubitašima su "Zastava", "Železara Smederevo", "Srbijagas", a u "Elektroprivredi Srbije" je klika koja krade i šakom i kapom i koja se razbacuje narodnim i državnim novcem. Umesto da smeni nesposobne direktore tih preduzeća, naprednjačka vlada u ove gubitaše upumpava ogromne količine novca", rekao je Šešelj.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Cena goriva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.