Šešelj: Odričem se kumstva sa Nikolićem, a Vučiću nisam tata

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Odričem se kumstva sa Nikolićem, a Vučiću nisam tata

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je danas da Tomislav Nikolić nema nikakve šanse ako se kandiduje na predstojećim predsjedničkim izborima, te naveo da će u drugi krug proći Aleksandar Vučić i on, kao kandidat SRS.

- Na mom udaru su Nikolić i Vučić, Saša Janković i Vuk Jeremić, ostalom boranijom se ne bavim. Odričem se svakog mentorstva i očinstva Nikoliću >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Vučiću. Na kumstvo me ne podsećajte, to mi je bolna rana - rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

On kaže da okolnost da se Nikolić pojavljuje kao kandidat Srpska radikalna stranka smatra pozitivnom jer će to uticati da Vučić ne pobedi već u prvom krugu.

- Stolicu menja Tomislav Nikolić i svešće se na ulogu nekog ko će biti privezak prozapadnim kandidatima - rekao je Šešelj.

Šešelj je istakao i da samo održavanje drugog kruga izbora njemu daje veće šanse.

- Nikolić ima uporište u Miloradu Miškoviću i zapadnim faktorima. Nikolić ima veze sa Zapadom. Samo mi smo proruski usmereni jer tvrdimo da je Krim-Rusija i Kosovo-Srbija. Nikolić je došao sa nule i vraća se na nulu - istakao je Šešelj.

Na pitanje, da li smatra da je Nikolić izdao lidera SNS Aleksandra Vučića, kao što je nekad izdao njega, Šešelj je odgovorio da ne bi da se meša da li je to uradio Vučiću, ali je, kaže izdao svoju stranku.

On smatra da je Nikolić spreman da žrtvuje partiju zarad ličnih interesa navodeći da nema snagu za tako nešto i da na izborima, po njegovoj oceni, može da osvoji tri do četiri odsto.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.