Šešelj: Amandman iz poglavlja 35 nije iznenađenje

Izvor: RTS, 15.Okt.2015, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: "Amandman" iz poglavlja 35 nije iznenađenje

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da "amandman" u vezi sa poglavljem 35 nije iznenađenje za radikale, koji, dodaje, očekuju još mnogo sličnih zahteva.
Vojislav Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da Srpska radikalna stranka nikada nije imala iluzije u pogledu EU, ponovio stav te stranke da Srbija ne treba da ulazi u Uniju i naveo da je aktuelna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlada sama sebe dovela u tu situaciju jer je imala poverenja u vodeće zemlje EU, prenosi Tanjug.

"Sad su je doveli u jednu tešku poziciju iz koje mogu da izađu (vlada) samo ako odlučno kažu ne, pod tim uslovima mi nećemo u EU'", rekao je Šešelj.

On smatra i da će jedan od uslova u okviru poglavlja koje govori o usklađivanju spoljne politike biti zahtev da Srbija uvede sankcije Rusiji.
Šešelj je izneo i 20 pitanja za premijera Aleksandra Vučića, među kojima i pitanje: da li se uverio da Srbija nikada neće postati članica EU ako se ne odrekne Kosova i Metohije, po cenu časti i ponosa.
Konstatujući da su u EU koncentrisani svi naši "tradicionalni neprijatelji", te da nas ta unija "ponižava, nipodaštava i otima nam ono malo preostalih resursa", Šešelj pita premijera i kada će Srbija kao punopravni član da se uključi u istočnoevropske i evroazijske integracije koje predvodi Rusija.
Među 20 pitanja našla su se i neka lične prirode, pa tako lider radikala pita Vučića kako će reagovati na odluku svog sina koji će, tvrdi Šešelj, u decembru, kad postane punoletan, potpisati pristupnicu i postati član SRS-a.
 
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.