SRS: Šešelju nakon operacije i dalje loše

Izvor: S media, 12.Mar.2012, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Šešelju nakon operacije i dalje loše

Srpska radikalna stranka saopštila je da se lider te stranke Vojislav Šešelj, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, i dalje oseća loše i da je današnji pregled pokazao da ima izraženu tahikardiju i aritmiju.

SRS: Šešelj nije u stanju da održi završnu reč (VIDEO)

Zakazana Šešeljeva završna reč

Jadranka Šešelj: Voja je loše i posle operacije

"Potpuno je neverovatno da se u jednoj renomiranoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << instituciji, kao što je bolnica u kojoj je operisan Šešelj, ugradi neispravan defibrilator", navodi se u saopštenju SRS.

Kako tvrde radikali, prema njihovim informacijama lekari su podesili popravljeni defibrilator da izaziva elektrošokove kada srčani puls Šešelja dostigne 200 otkucaja, umesto ranijih 180 otkucaja u minutu.

Šešelju je u januaru pozlilo nakon čega mu je ugrađen pejsmejker, za koji se ispostavilo da ima jednu neispravnu elektodu, pa je u petak izvršena operacija kojom je elektroda zamenjena.

Radikali tvrde da Haški tribunal "po svaku cenu nastoji da izazove smrt Vojislava Šešelja", zbog njihove nemogućnosti da dokažu tačke optužnice.

Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. godine za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine, a on se dobrovoljno predao u februaru iste godine.

Suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine, a iznošenje završnih reci počelo je 5.marta završnim rečima tužilaštva.

Iznošenje završne reči lidera radikala zakazano je za sredu i četvrtak, 14. i 15. mart.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.