Izvor: B92, 01.Jul.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS:Šešelj nije naredio likvidaciju

Beograd -- Aleksandar Martinović (SRS) kaže da predsednik SRS-a Vojislav Šešelj nikad nije naredio nečiju likvidaciju, pa tako ni lidera SNS-a Tomislava Nikolića.

"Šešelj nikad nije naredio da se bilo ko likvidira i po računici ovo je peti ili šesti put da neko navodno želi da ubije Nikolića. Ovo sve je monstruozna laž", kaže on.

On je istakao da fizički nije moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Ssešelj bilo šta neprimetno poruči iz Haškog tribunala, jer je pod prismotrom kamera, a njegovi posetioci prolaze više kontrola.

"MUP treba da podnese krivičnu prijavu protiv predsednika SRS-a, ako je tačno da je uhapšeni član 'Zemunskog klana' Miloš Simović dao informaciju o planu ubistva Nikolića, ali ako nije dao tu informaciju onda MUP neka podnese krivičnu prijavu protiv onih koji su lansirali tu laž", dodao je potpredsednik SRS-a.

Martinović je rekao da je SRS podneo jednu krivičnu prijavu i da će danas podneti još jednu, zbog širenja panike i zbog klevete, protiv novinarke lista "Blic" Tamare Marković Subota - autorke teksta o Šešeljevom naručivanju ubistva Nikolića objavljenom 29. juna.

Prema njegovim rečima, postoje izvesna neslaganja u datumima kad je reč o naručivanju tog ubistva, jer su, kako je rekao, Nikolić i zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučih imali tu informaciju 25. juna, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je 29. juna dobio tu informaciju, a istog dana je Nikolić dobio obezbeđenje na 24 časa.

"Sumnjiva je i uloga Bezbednosno informativne agencije (BIA) u celoj priči. 'Politika' je objavila da je operativac BIA dobio te informacije od Simovića zbog čega je ta agencija najavila tužbu protiv lista. Odakle onda informacija agenciji? Da li je sve ovo izmišljotina?", pitao je potpredsednik SRS-a.

On je ocenio da je u pitanju medijska hajka koju su pokrenuli Vučih i Nikolić, jer im je jasno da će Ssešelj do kraja godine doći u Srbiju oslobodjen od svih optužbi.

Dnevni list "Blic" danas je objavio da je Šešelj iz Haga po Vučiću, u vreme dok je bio funkcioner SRS-a, slao poruke ispisane na papiru sa naredbom da ih uništi kad pročita.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.