SRS podnela krivičnu prijavu protiv novinarke Blica

Izvor: S media, 01.Jul.2010, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS podnela krivičnu prijavu protiv novinarke "Blica"

Srpska radikalna stranka podnela je krivičnu prijavu protiv novinarke "Blica" Tamare Marković Subotić zbog krivičnog dela izazivanje panike i nereda, izjavio je potpredsednik SRS Aleksandar Martinović.

On je na konferenciji za novinare rekao da se krivičnapodnosi i zbog krivičnog dela klevete.

"Blic" je 29. juna objavio tekst pod naslovom "Šešelj iz Haga naručio ubistvo Nikolića", u kome je izneta ta neistina kao i da je lider radikala, navodno, naredio Luki >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Bojoviću da organizuje ubistvo predsednika SNS Timislava Nikolića, koje bi izvršio član zemunskog klana Miloš Simović, rekao je Martinović.

Sve informacije u kojima se spominje Šešelj kao nalogodavac ubistva Nikolića su netačne, jer se svaki telefonski razgovor lidera radikala u Haškom sudu prisluškuje,a on je stalno pod nadzorom kamera, istakao je potpredsednik SRS.

U slučaju navodnog pokušaja ubistva Nikolića je sumnjiva uloga BIA, i postavlja se pitanje odakle BIA ima informaciju da je ugrožena bezbednost Nikoliću, naveio je on.

BIA je danas uputila dopis potpredsedniku SRS Draganu Todoroviću o potencijalnoj ugroženosti Nikolića, ističući da se ta informacija proverava, a nije tu informaciju prosledila "Blicu", kazao je Martinović.

On je ocenio da Nikolić pokušava da dobije političke poene na sraman i nemoralan način, da već peti, ili šesti, put neko njega pokušava da ubije, i da postoji mogućnost da mu je zaista ugrožen život, ali od mafije i kriminala.

Martinović je zatražio od nadležnih organa podatke ko finansira SNS, koja se ne finansira iz budžeta i koja je na lokalnim izborima u Arandjelovcu potrošila 400.000 evra.

Nikolić pokušava da u Haškom sudu oteža poziciju Šešelju, kome će biti doneta presuda u septembru i, verovatno, će do kraja godine biti pušten na slobodu, rekao je potpredsednik SRS.

Očekujemo od MUP-a i BIA podatke odakle potiče informacija da Simović ima zadatak da ubije Nikolića, i ako je ona tačna, da MUP podigne krivičnu prijavu protiv Šešelja, a ako nije, da MUP podigne krivičnu prijavu protiv onih koji su lansirali tu laž, istakao je Martinović.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radikali tuže novinarku "Blica"

Izvor: RTS, 01.Jul.2010

Srpska radikalna stranka podnela krivičnu prijavu protiv novinarke "Blica" Tamare Marković-Subotić zbog izazivanja panike i nereda i klevete, izjavio potpredsednik SRS-a Aleksandar Martinović. Reč je o tekstu u tom listu u kojem je izneto da je lider radikala Vojislav Šešelj iz Haga naručio ubistvo...

Nastavak na RTS...

MARTINOVIĆ: MONSTRUOZNA LAŽ O ATENTATU NA NIKOLIĆA

Izvor: Kurir, 01.Jul.2010

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da Vojislav Šešelj nikad nije naredio nečiju likvidaciju, pa tako ni lidera SNS Tomislava Nikolića..."Šešelj nikad nije naredio da se bilo ko likvidira i po računici SRS-a ovo je peti ili šesti put da neko...

Nastavak na Kurir...

Hag traži podatke o Šešeljevom planu za ubistvo Nikolića

Izvor: Blic, 01.Jul.2010

Beograd - Sudija Žan-Klod Antoneti, predsedavajući veća sudija koje u Tribunalu u Hagu vodi proces protiv Vojislava Šešelja, zatražio je od Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom sve podatke o informacijama da je lider radikala planirao da ubije predsednika SNS Tomislava Nikolića, saznaje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.