Radikali podneli tužbu protiv novinarke Blica

Izvor: Blic, 01.Jul.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali podneli tužbu protiv novinarke "Blica"

Srpska radikalna stranka podnela je danas krivičnu prijavu protiv novinarke "Blica" Tamare Marković Subotić zbog krivičnog dela izazivanje panike i nereda, izjavio je potpredsednik SRS Aleksandar Martinović.

On je na konferenciji za novinare rekao da se krivična prijava protiv Tamare Marković Subotić podnosi i zbog krivičnog dela klevete.

"Blic" je 29. juna objavio tekst pod naslovom Šešelj iz Haga naručio ubistvo Nikolića, u kome je izneta ta neistina kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da je lider radikala, navodno, naredio Luki Bojoviću da organizuje ubistvo predsednika SNS Timislava Nikolića, koje bi izvršio član zemunskog klana Miloš Simović, rekao je Martinović.

"Sve informacije u kojima se spominje Šešelj kao nalogodavac ubistva Nikolića su netačne, jer se svaki telefonski razgovor lidera radikala u Haškom sudu prisluškuje, a on je stalno pod nadzorom kamera", istakao je potpredsednik SRS.

U slučaju navodnog pokušaja ubistva Nikolića je sumnjiva uloga BIA, i postavlja se pitanje odakle BIA ima informaciju da je ugrožena bezbednost Nikoliću, naveo je on.

"BIA je danas uputila dopis potpredsedniku SRS Draganu Todoroviću o potencijalnoj ugroženosti Nikolića, ističući da se ta informacija proverava, a nije tu informaciju prosledila Blicu", kazao je Martinović.

On je ocenio da Nikolić pokušava da dobije političke poene na sraman i nemoralan način, da već peti, ili šesti, put neko njega pokušava da ubije, i da postoji mogućnost da mu je zaista ugrožen život, ali od mafije i kriminala.

Martinović je zatražio od nadležnih organa podatke ko finansira SNS, koja se ne finansira iz budžeta i koja je na lokalnim izborima u Aranđelovcu potrošila 400.000 evra.

"Nikolić pokušava da u Haškom sudu oteža poziciju Šešelju, kome će biti doneta presuda u septembru i verovatno će do kraja godine biti pušten na slobodu", rekao je potpredsednik SRS.

Očekujemo od MUP-a i BIA podatke odakle potiče informacija da Simović ima zadatak da ubije Nikolića, i ako je ona tačna, da MUP podigne krivičnu prijavu protiv Šešelja, a ako nije, da MUP podigne krivičnu prijavu protiv onih koji su lansirali tu laž, istakao je Martinović.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.