Protest radikala u Nišu

Izvor: RTS, 18.Feb.2013, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radikala u Nišu

Povodom desete godišnjice odlaska Vojislava Šešelja u Haški tribunal Srpska radikalna stranka održala u Nišu protestni skup. Sa skupa poručeno da je zadatak SRS da probudi slobodarski duh u srpskom narodu.

Srpska radikalna stranka održala je u Nišu protestni skup i šetnju povodom

desete godišnjice odlaska predsednika stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojislava Šešelja u Haški tribunal.

Sa skupa, kome je prisustvovao veliki broj građana, funkcioneri stranke poručili su da je zadatak SRS da okupi sve srpske patriote i probudi slobodarski duh u srpskom narodu.

Kako se navodi u saopštenju SRS, na skupu su govorili zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović, potpredsednici Vjerica Radeta i Zoran Krasić, potpredsednik Izvršnog odbora Marko Milenković i predsednik OO Palilula Niš Nikola Savić.

Bez obzira na sva iskušenja kroz koja prolazi, Srpska radikalna stranka 23 godine istrajava i dosledno sprovodi ideologiju srpskog nacionalizma, rekao je Šarović.

On je pozvao građane Srbije da ne nasedaju na izjave kvazipatriota koji su danas protiv Evropske unije, a koji su, kada su bili na vlasti, slepo ispunjavali sve njene naloge.

Zadatak naše stranke je da ponovo pokaže da postoji perspektiva van EU, da se srpski narod neće odreći svojih svetinja i da je jedina budućnost Srbije u saradnji sa prijateljskim državama koje ne traže ustupke, već hoće da sa nama sarađuju na ravnopravnoj osnovi, rekao je Šarović.

Jednočasovni skup je protekao bez incidenata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.