Policajci pretukli i Šešeljevog sina

Izvor: Politika, 27.Okt.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci pretukli i Šešeljevog sina

Sremska Mitrovica – Petorici policajaca Policijske uprave iz Sremske Mitrovice izrečene su mere privremenog udaljenja sa posla, jer su pretprošle noći oko 2.30 časova provalili vrata bifea „Bela vita” u Sremskoj Mitrovici, gde je dvadesetak gostiju igralo poker. Policajci su tom prilikom iz bifea izveli Nikolu Šešelja (26), iz Zemuna, sina dr Vojislava Šešelja. Tukli su i Đorđa Miščevića (23), iz Sremske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Mitrovice, zadavši im više udaraca po glavi i telu, što se završilo teškim povredama.

Policajci Slobodan Vuković (27), Srđan Kozbašić (27), Željko Drobnjak (25), Marko Mačkić (20) i Vladimir Pavković (30) upućeni su na intervenciju u bife „Bela vita”, međutim, oni su samoinicijativno, kad su naišli na zaključana vrata bifea, provalili i u lokalu zatekli dvadesetak gostiju koji su igrali poker. Zbog toga što ceo slučaj nisu prijavili starešinama i dežurnoj službi Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, niti su događaj evidentirali u službenoj dokumentaciji oni su privremeno udaljeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka. Zbog propusta u radu, pri ovoj intervenciji disciplinski postupak biće pokrenut i protiv policajca Živka Šijačkog (44).

Pored toga, Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici utvrđuje da li postoji i krivična odgovornost petorice policajaca, koji su te noći intervenisali u bifeu „Bela vita”. Kada se utvrdi činjenično stanje, protiv njih bi mogle biti podnesene i krivične prijave. Međutim, u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici su nam rekli da Nikoli Šešelju i Đorđu Miščeviću nisu pružane lekarske usluge u ovoj ustanovi.

– Mladi Šešelj je ovde gotovo svake noći. Vidimo ga kad dolazi džipom, a koliko ostaje i šta radi u bifeu, to ne znam – kaže jedan od komšija.

Vlasnici okolnih kuća, koji noću ne mogu da spavaju od onoga što se posle ponoći dešava u bifeu „Bela vita” bili su ogorčeni kada su saznali da će policajci morati na odgovornost zato što su intervenisali u kafani koja je stalno na zlu glasu i koja radi do ranih jutarnjih sati. Komšije kažu da je ova kafana leglo kockara, da se tu okupljaju sumnjive osobe, čak i sa maloletnicama, da često ima i tuča. Pokušaj da razgovaramo sa vlasnikom bifea Zdravkom Relićem, nije uspeo, jer kafana ne radi preko dana.

J. Slatinac

----------------------------------------------

Sindikat policije o incidentu

Policijski sindikat Srbije oglasio se saopštenjem vezanim za incident u Sremskoj Mitrovici gde su navodno povređeni Nikola Šešelj i još jedna osoba. Pripadnici Interventne patrole upućeni su u kafić „Bela vita” jer je prijavljena masovna tuča. Kada su došli na mesto događaja nisu zatekli sukob, ali je primećena veća grupa osoba iz Loznice, Šapca i Beograda koji su se bavili nelegalnim kockanjem. Oni su ih legitimisali, izvršili sve potrebne radnje i otišli iz lokala, a da nisu nikoga pretukli, kao što je objavljeno.

– Veći broj građana javio se tokom dana i u lokalnu policijsku stanicu i Policijskom sindikatu Srbije kako bi potvrdili da do nikakvog sukoba policajaca i kockara koji su se tu nalazili nije došlo. Treba istaći da su policajci te osobe zatekli u vršenju krivičnog dela nelegalnog organizovanja igara na sreću. Takođe, Nikola Šešelj nije povređen u navodnoj tuči sa policajcima, već je potvrdu o povredama izvadio u jednoj privatnoj klinici. Pretpostavljamo da kreiranjem navodnog incidenta, učesnici kockarske seanse pokušavaju da zaštite sebe i saigrače od krivične prijave, prebacujući odgovornost na policajce. Najveći broj prisutnih osoba prolazio je kroz krivičnu evidenciju, a neki imaju i zatvorske kazne više od pet godina – kaže predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

objavljeno: 28.10.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.