POKAZALI SU SVOJE PRAVO LICE Šešelj o glasanju Ukrajine o tzv. Kosovu: Nije me iznenadila ova odluka nacističkog režima u Kijevu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 17:15

"POKAZALI SU SVOJE PRAVO LICE" Šešelj o glasanju Ukrajine o tzv. Kosovu: Nije me iznenadila ova odluka nacističkog režima u Kijevu

Kako je Šešelj ocenio, Ukrajina je ovim postupkom pokazala svoje pravo lice.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj za Alo! je ocenio stav Ukrajine o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope kao očekivan.

Podsećamo, na današnjoj sednici Komiteta mninistara Saveta Evrope odlučeno je da se aplikacija tzv. Kosova za prijem u SE prosledi Parlamentarnoj skupštini. Protiv ovog predloga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glasali su Rumunija, Španija, Kipar, Azerbejdžan, Gruzija, Mađarska i Srbija. Ukrajina, čiji je teritorijalni integritet zvanični Beograd branio tokom glasanja u svim međunarodnim formumima, uključujući i Generalnu skupštinu UN, bila je uzdržana.

Ovim povodom, Šešelj je za Alo! izjavio da ga ovakva odluka Ukrajine nije iznenadila:

- Nije me iznenadila ova odluka nacističkog režima u Kijevu. Srbija bi trebalo pod hitno da koriguje podršku teritorijalnoj celovitosti Ukrajine. Nas to više ne bi trebalo da interesuje - kaže Šešelj.

Kako je ocenio, Ukrajina je ovim postupkom pokazala svoje pravo lice.

- Ja sam, inače, uvek bio za povratak spornih teritorija pod sastav Ruske Federacije - kako Krima, tako i Donjecka, Luganska i Hersona - podsetio je Šešelj.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.