Krasić: Tribunal neće da ispuni zahteve Šešelja (VIDEO)

Izvor: S media, 31.Jul.2011, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Tribunal neće da ispuni zahteve Šešelja (VIDEO)

Zoran Krasić izjavio da u Hagu još nisu ispunjen ulovi za izvođenje postupka odbrane Vojislava Šešelja i da Tribunal neće da ispuni njegove zahteve. Šeselj traži samo da ima iste uslove kao i odbrane svih ostalih optuženika u Hagu, rekao Krasić.

Šef pravnog rima za odbranu predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, Zoran Krasić, izjavio je danas da bi na statusnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << konferenciji u Haškom tribunalu, zakazanoj za 23. avgust, trebalo da se utvrdi da li su stvoreni ulovi za nastavak postupka u pogledu izvođenja dokaza odbrane.

Krasić je na konferenciji za novinare rekao da u Hagu još nisu ispunjen ulovi za izvođenje postupka odbrane i da Tribunal neće da ispuni Šešeljeve zahteve.

Kako je naglasio, Šeselj traži samo to da ima iste uslove kao i odbrane svih ostalih optuženika u Hagu, odnosno da će u protivnom nastaviti sa postupkom kako sam proceni u datom trenutku.

Krasić je istakao da krivičnopravni razlozi za postojane optužnice protiv Šešelja "ne postoje" i da je lider radikala "politički zatvorenik koji smeta velikim silama da završe posao rasturanja srpskog etničkog prostora i srpske države".

U Haškom tibunalu Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

Toma Fila: Zatvoriću Haški tribunal

Odbačen Šešeljev zahtev za obustavu postupka

Lider radikala je odvojeno u tri navrata optužen za nepoštovanje suda zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svedocima. U prvom od tih predmeta osuđen je na 15 meseci zatvora, dok druga dva postupka još traju.

Šešelj se dobrovoljnom predao Haškom tribunalu februara 2003, a suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.