Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Nov.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ICTY: Šešelj napustio pritvorsku jedinicu tribunala

Haški optuženik Vojislav Šešelj napustio je pritvorsku jedinicu tribunala, saopćio je Medjunarodni sud za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Tribunal u Hagu pustio ga je na privremenu slobodu na vlastitu inicijativu i iz humanitarnih razloga, zbog pogoršanja Šešeljevog zdravstvenog stanja.

Vođa srpskih radikala ranije je rekao da ne dolazi u Srbiju da se liječi, nego da se sveti.

Vojislav Šešelj je u pritvorskoj jedinici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Haškog tribunala boravio duže od 11 godina.

Sudi mu se za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj, BiH, ali i za djela počinjena u Vojvodini od 1991. do 1993. godine.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Hag

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.