Izvor: KraljevoPress.com, 24.Sep.2011, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Šešelj "kuvao" pasulj u Kraljevu


Najveće iznenađenje na danas održanoj dvadeset i prvoj manifestaciji "Srebrni kazan", najstarijoj Pasuljijadi u Srbiji, priredila je Srpska radikalna stranka, na čijem je štandu u Kraljevu pasulj "kuvao" i njen lider – Vojislav Šešelj.


- Malo predizbornog marketinga nije na odmet, jeste da nismo osvojili nijednu nagradu, ali smo zato izazvali simpatije posetilaca, koji su uz naš >> Pročitaj celu vest na sajtu KraljevoPress.com << pasulj i rakiju mogli da pročitaju i neko od Šešeljevih sabranih dela, rekli su za "Kraljevopress" kraljevački radikali, napominjući da Voja,"zbog službenog odsustva" nije mogao lično da se pojavi u gradu na Ibru sa kutlačom u ruci, već je to učinio"virtuelno" - sa predizbornih plakata i postera.


Ništa manje znatiželje nisu izazvali ni članovi Moto kluba "Kings", čiji su "rokerski pasulj" degustirali i gosti iz Makedonije, koji su Kraljevčanima priredili pravu feštu na Trgu srpskih ratnika, igrajući narodna kola pod zastavom Republike Makedonije, dok je kafe bar "Golub", predvođen njegovim vlasnikom, nemilice "točio" pasulj i pivo u neograničenim količinama.


Stručni žiri kraljevačke Pasuljijade, na čijem se čelu našao Milijan Stojanić, Vitez kulinarstva i svetski prvak u kuvanju pasulja, učesnik 214 takmičenja, na kojima je 212 puta osvojio prvo mesto, jednom drugo i jednom treće (kada su ga, kako kaže, zbog pijanstva diskvalifikovali na takmičenju u Vrnjačkoj Banji, prim. aut.) izabrao je ovogodišnje pobednike.

Sveukupni pobednik "Srebrnog kazana 2011" postao je hotel "Breza" iz Vrnjačke Banje, dok su u kategoriji "profesionalci" zlatnu medalju poneli kuvari renomiranog ugostiteljskog objekta "Merkur" iz Vrnjačke Banje.

Srebrnom medaljom okitio se tim Predškolske ustanove "Olga Jovičić - Rita" iz Kraljeva, dok je bronza pripala piceriji "Mako", takođe iz Kraljeva.

U kategoriji "amateri" prvo mesto osvojila je "Bukovčanka - Canovka", drugo su podelili kuvari "Prijatelja" i "Ribarske banje", a na trećoj poziciji našlo se Planinarsko sportsko društvo "Gvozdac" iz Kraljeva.

"Najmlađi" kuvari, nosioci ovog priznanja, postali su Ugostiteljsko - turistička škola iz Vrnjačke Banje i hotel "Breza", još jedan predstavnik kraljice srpskog turizma.

Za "najbolje uređen štand" medalje i diplome pripale su Ugostiteljsko - turističkoj školi "Vrnjačka Banja", Dečjem odmaralištu "Goč" iz Kraljeva, Hotelu "Breza" iz Vrnjačke Banje i etno kući "Erić" iz Mrčajevaca.

Nastavak na KraljevoPress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KraljevoPress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KraljevoPress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.