Izvor: B92, 08.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Besmislene optužbe DSS i SRS

Beograd -- Portparolka DS-a je, govoreći o napadima na račun stranke, ponovila da DS u potpunosti podržava državnu politiku prema Kosovu.

Portparolka Demokratske stranke Jelena Marković je, odgovarajući na napade, kako je navela, "koalicije Vojislav Koštunica i Vojislav Šešelj" na račun DS-a, rekla da se DS protivi svakom aktu koji Kosovo vodi dalje u nezavisnost i da, u skladu s tim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastavlja borbu za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije svim diplomatskim sredstvima.

Ona je rekla da DS smatra "besmislenim optužbe onih koji se nameću kao jedini mogući branitelji Kosova i njihovo busanje u patriotska prsa".

"Podsećamo ih da možda ne bi bilo loše, i da je i to podjednako patriotizam, da rade i posao za koji su ih građani Srbije ovlastili i, u tom smislu, ministar prosvete Zoran Lončar bi trebalo da brine o tome da obezbedi deci u Srbiji da dobiju udžbenike na vreme", navela je ona.

Kada je reč o napadima SRS-a koji su se, prema njenim rečima, setili da brane Kosovo pošto su ga izgubili još 1999. godine, DS smatra da građani Srbije najbolje znaju ko je zemlju rasparčao, a ko u ovom trenutku pokušava da je spase.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.