Cilj- odsutnost Šešelja iz politike

Izvor: B92, 20.Nov.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cilj- odsutnost Šešelja iz politike

Beograd -- Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić rekao da se nad Šešeljem sprovodi tortura da bi se lider radikala što duže zadržao u pritvoru.

"Cilj je da Šešelj bude odsutan iz političkog života Srbije u dobrom delu 2012. godine, dok se ne završe izbori u zemlji", rekao je Krasić na konferenciji za novinare. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je podsetio da je Šešelju zabranjena privilegovana komunikacija sa njegovim pravnim švetnicima.

"Haški tribunal sprovodi strahovladu prema svima koji izražavaju sumnju da taj sud vodi postupke u skladu sa medjunarodnim standardima", rekao je Krasić.

Šešelju se sudi za ratne zločine, povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine.

Lider SRS je odvojeno osudjen već dva puta, pravosnažno na 15 meseci i nepravosnažno na 18 meseci zbog nepoštovanja suda zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svedocima, a protiv njega se iz istog razloga vodi i treći postupak.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KRASIĆ: CILJ TRIBUNALA DA ŠEŠELJA DRŽI U PRITVORU

Izvor: Kurir, 20.Nov.2011

BEOGRAD - Šef pravnog tima za odbranu haškog optuženika Vojislava Šešelja Zoran Krasić izjavio je danas da se nad predsednikom SRS Šešeljom u haškom tribunalu sprovodi devetogodišnja tortura sa ciljem da se lider radikala što duže zadrži u pritvoru..."Cilj je da Šešelj bude odsutan iz...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.