Cela opozicija zajedno u vladi: Pajtić premijer, Šešelj ministar policije?!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cela opozicija zajedno u vladi: Pajtić premijer, Šešelj ministar policije?!

Nedavno je premijer Srbije istakao kako svi njegovi protivnici vode istu politiku, te da im je glavna zvezda vodilja u kampanji parola - "mrzim Vučića". Sudeći prema pisanjima medija, i nije bio daleko od istine, pošto se pojavila informacija kako svi lideri opozicije, pojedine stranke iz aktuelne vlasti, pa čak i lider radikala Vojislav Šešelj planiraju zajedno da formiraju vladu, ali bez SNS-a u njoj. Ne znamo da li je reč o šali, ili su opozicionari rešili da se rukovode >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vučićevom parolom "Ujedinjeni možemo sve", i domognu se vlasti. A evo kako bi ta vlada izgledala.

Naime, kako sazanaje "Alo!", opozicione stranke su spremne da podrže Bojana Pajtića na mestu premijera ukoliko posle izbora budu imali barem tesnu većinu u parlamentu. Lideri opozicionih stranaka, ali i SPS-a koji je trenutno u vladajućoj koaliciji, u međusobnim neformalnim kontaktima izrazili su spremnost da sastave vladu u kojoj neće biti SNS-a.

Buduća vlada Srbije u tom slučaju bila bi šarenolikija od nekadašnjeg DOS-a, sastavljena od proevropske opozicije, desnice i naravno SPS-a. Šešelj, Pajtić, Tadić, Dačić, Obradović i ostali lako bi u slučaju poraza naprednjaka formirali novu vladu Srbije i međusobno raspodelili ministarske fotelje ukoliko bi za taj projekat obezbedili podršku tajkuna, ali i stranog faktora kome smeta jak premijer Aleksandar Vučić.

Novi mandatar bi u tom slučaju najverovatnije bio lider demokrata Bojan Pajtić, koji je po ukusu Zapada i koji se na početku predizborne kampanje kandidovao upravo za to mesto.

- Kandidujem se za predsednika republičke vlade, a ne pokrajinske - poručio je Pajtić još u avgustu 2015.

Boris Tadić, predsednik SDS-a, u slučaju da ova vlada ugleda svetlo dana, mogao bi da se nađe na čelu Ministarstva spoljnih poslova, kako zbog svojih kontakata koje je sticao tokom predsednikovanja, tako i zbog ličnih želja i ambicija. Za ovo mu je ipak velika prepreka lider SPS-a Ivica Dačić, koji računa na to mesto sa kim god da pravi Vladu.

Tadićev koalicioni partner i lider LDP-a Čedomir Jovanović bi zaseo u fotelju ministra zdravlja, koje je prema izvorima "Alo!" odavno pikirao, a treći član koalicije Čeda-Boris-Čanak i predsednik LSV-a Nenad Čanak zadovoljio bi se i mestom ministra državne uprave.

Još uvek nije odlučeno ko će biti naslednik ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Kao potencijalni kandidati pominju se lider SRS-a Vojislav Šešelj ili predsednik NOVE Zoran Živković. Lider NOVE je već jednom bio na čelu MUP-a i to kao savezni ministar unutrašnjih poslova. Šešelj je i juče najavio da nakon ovih izbora Aleksandar Vučić više neće biti premijer Srbije.

Saša Radulović mogao bi da se vrati u svoje staro ministarstvo i postane ministar privrede. On je tu funkciju obavljao u Vladi na čijem je čelu bio Dačić.

Na čelu Ministarstva odbrane viđeni su predstavnici koalcije DSS-Dveri. Što znači da postoji mogućnost da Srbija po prvi put dobije ženu na čelu tog ministarstva i to predsednicu DSS-a Sandu Rašković Ivić. Nije isključeno ni da to ministarstvo preuzme Boško Obradović, koji se tokom kampanje zalagao za povratak vojnog roka.

Čeda i Dačić već sada biju bitku za ulazak u Vladu. Lider SPS-a se doduše sada preporučuje Vučiću, ali i priznaje da uvek igra u prvoj ligi. Lider LDP-a je komentarišući Dačićevu poruku: "Vučiću, bolji sam partner od Čede i Tadića", naveo da se na izborima bori kako bi pobedio obojicu.

- Naši životi i ono što smo uradili, odgovor su na te podmukle rečenice Dačića. On ništa ne radi čitavog života nego što spletkari - rekao je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.