Aleksić: Šešelj spreman za završnu reč pred tribunalom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksić: Šešelj spreman za završnu reč pred tribunalom

BEOGRAD -

Predstavnici Srpske radikalne stranke (SRS) ocenili su danas da je kazna od 28 godina, koju je tužilaštvo Haškog tribunala tražilo za Vojislava Šešelja, smišljena isključivo da bi se opravdao njegov 10. godišnji pritvor.

"Optužbe su smešne i amaterske. Njihov osnovni cilj je da spreče povratak Šešelja u Srbiju, kao i da opravdaju njegov 10. godišnji pritvor", rekao je na konferenciji za novinare član predsedništva radikala Boris Aleksić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je podsetio da Vojislav Šešelj drži "svetski rekord, kada je pritvor u pitanju".

Aleksić je ukazao da je Šešeljevo zdravstveno stanje i dalje loše, ali da je on ipak pripremio odbranu za završnu reč koju će održati u ponedeljak pred tribunalom.

Šešelju je u januaru pozlilo, nakon čega mu je ugrađen pejsmejker.

Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. za ratne zločine na podrčju Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine, a on se dobrovoljno predao u februaru iste godine.

Suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine, a Šešelj bi završnu reč trebalo da iznese do 15. marta.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.