Znao sam, izdata je naredba - uništi. Psovali smo 30 minuta; Počelo je sa: Slušaj Alex...

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 07:37

"Znao sam, izdata je naredba - uništi. Psovali smo 30 minuta"; Počelo je sa: Slušaj Alex...

Aleksandar Lukašenko, prvi čovek Belorusije, tvrdi da je on nagovorio Vladimira Putina da ne uništi grupu Vagner i Jevgenija Prigožina.

Kaže da bi, da se on nije umešao, došlo do sukoba u kojem bi Prigožin na kraju bio neutralizovan.

Lukašenko je u utorak opisao koja je bila njegova uloga u pregovorima koji su doveli do kraja jednodnevne Prigožinove pobune i njegovog marša na Moskvu. Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i da je Prigožin trenutno u Belorusiji, kako je i dogovoreno.

"Najopasnija stvar, koliko ja to razumem, nije kakva je situacija bila, nego kako bi se mogla razvijati i kakve bi bile posledice", rekao je Lukašenko, prema beloruskim državnim medijima.

"Takođe sam shvatio da je donesena oštra odluka - uništiti. Sugerisao sam Putinu da ne žuri. 'Razgovarajmo s Prigožinom, s njegovim zapovednicima.'"

"Slušaj, Aleks, uzaludno je. On se neće ni javiti na telefon, ne želi više da razgovara", prepričava Lukašenko što mu je navodno Putin rekao.

Ali, Lukašenko je rekao da je uspeo doći do šefa Vagnera i, prema njegovom iskazu, upozorio ga je da će biti "zgažen kako buna" akoVWagnerove trupe nastave da napreduju prema glavnom gradu Rusije. "Razgovarali smo 30 minuta, psujući. Isključivo. Bilo je 10 puta više psovki (kasnije sam ih analizirao) nego normalnog vokabulara", dodao je Lukašenko opisujući svoje interakcije s Prigožinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.