Zašto se sastaju Bajden i Putin?

Izvor: B92, 11.Jun.2021, 22:35

Zašto se sastaju Bajden i Putin?

Samo susret predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena može da spreči pogoršanje odnosa između dve zemlje, kaže Dmitrij Peskov.

On je za Si-En-En rekao da su loši odnosi dve zemlje glavni razlog za taj susret.

"Ovo je kritičan nivo odnosa koji zahteva susret predsednika dve zemlje kako bi se sprečilo dalje narušavanje odnosa", naglasio je Peskov, prenosi Tas s.

Rekao je i da Rusija ne očekuje da će Putin i Bajden nakon sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održati zajedničku konferenciju za novinare.

„Čuli smo za tu mogućnost od američkih kolega, ali još čekamo konačnu potvrdu. Od samog početka predsednik Putin je bio otvoren za sve opcije“, rekao je Peskov.

Dodao je da je Putin je spreman da učestvuje u zajedničkoj konferenciji za medije, ali i da održi svoju u Ženevi.

Samit lidera Rusije i SAD biće održan 16. juna u Ženevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: Bajden i Putin se sastaju zbog loših odnosa

Izvor: OkRadio.rs, 12.Jun.2021, 01:54

Samo susret predsednika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimira Putina i Džozefa Bajdena može da spreči pogoršanje odnosa između dve zemlje, ocenio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je za CNN rekao da su loši odnosi dve zemlje glavni razlog za taj susret.   „Ovo je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.