Zapad u panici: PUTIN HVALI ZELENSKOG, pomoći će mu da sredi Ukrajinu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapad u panici: PUTIN HVALI ZELENSKOG, pomoći će mu da sredi Ukrajinu!

Ruski predsednik Vladimir Putin poručuje da mu je ukrajinski kolega Vladimir Zelenski "simpatičan", kao i da je spreman da pronađe rešenje sukoba na ukrajinskom istoku, tri nedelje pre njihovog prvog sastanka tokom sastanka na vrhu u Parizu.

- Nikada ga nisam sreo i ne poznajem ga, ali telefonski smo razgovarali. Čini mi se kao simpatična >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i iskrena osoba - rekao je Putin o ukrajinskom predsedniku na forumu o ulaganjima koji se održava u Moskvi.

Putin je rekao da Zelenski zaista pokušava promeniti situaciju nabolje, uključujući i u Donbasu na ukrajinskom istoku gde besni rat između snaga Kijeva i proruskih separatista u kojem je poginulo više od 13.000 ljudi.

- Za sada ne znam koliko u tome može uspeti, ali učinjeni su koraci u dobrom smeru - dodao je Putin.

Dvojica državnika prvi put bi trebalo da se sastanu 9. decembra u Parizu tokom sastanka na vrhu o pokretanju rešenja sukoba u Ukrajini uz posredovanje francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel.

To će biti prvi pregovori na tom nivou, u takozvanom "normandijskom formatu", od 2016. godine.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.