Zapad ne može da slomi Rusiju – Putin

Izvor: Vostok.rs, 10.Dec.2023, 18:13

Zapad ne može da slomi Rusiju – Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Zapad da pokušava da „slomi“ Rusiju, izjavivši da su ti pokušaji osuđeni na propast. Takođe je pozdravio proizvođače oružja u zemlji što su poslednjih meseci značajno povećali proizvodnju.
Posle ceremonije uručenja državnih počasti u Kremlju u petak, Putin je izjavio da je Zapad nastojao da „makne Rusiju sa strane, da je oslabi. I na kraju dana, da je slomi.“ „Neće uspeti. Nikada“, insistirao je predsednik ruske države. On je dalje citirao priznanja bivše njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Fransoa Olanda, koji su prošle godine otkrili da su sporazumi iz Minska, putokaz za mir koji su pomogli da se posreduju između Kijeva i Moskve 2015. godine, bili trik da se „daju vreme za Ukrajinu“ da ojača svoju vojsku. Prema Putinovim rečima, Rusija je bila voljna da se pridržava protokola i „u početku se nije mešala“. Ruski predsednik je takođe tvrdio da Ukrajina, za razliku od Rusije, „nema budućnost“ jer Kijev u potpunosti zavisi od svojih stranih sponzora u finansijskom i vojnom smislu. U međuvremenu, u ekskluzivnom intervjuu AFP-u objavljenom u subotu, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova istakla je da ciljevi Kremlja za „denacifikaciju” i „demilitarizaciju” Ukrajine ostaju nepromenjeni. Na pitanje o izgledima za postizanje mirovnog sporazuma između dva susedna naroda, Zaharova je izjavila da je „neophodno potvrditi neutralni, vanblokovski i beznuklearni status Ukrajine“, kao i „priznati nove teritorijalne realnosti i obezbediti prava građana koji govore ruski i nacionalnih manjina koje žive u ovoj zemlji“. Portparolka je takođe naglasila da Moskva nikada nije isključila mogućnost diplomatskog rešenja, dodajući da je sada na Ukrajini i njenim zapadnim pristalicama da pokrenu proces. Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Ukrajinski lideri su „potpuno poludeli“ – Putin

Izvor: Vostok.rs, 10.Dec.2023

Uporni progon etničkih Rusa u Ukrajini bio je jedan od ključnih razloga za odluku Moskve da pokrene svoju specijalnu vojnu operaciju u toj zemlji, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, dodajući da su ukrajinske vlasti od tada potpuno „poludele“ u svojoj politici.. Predsednik je to...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.