Zaharova: Unutrašnja politička situacija u SAD-u pravi razlog otkaza sastanka Putina i Trampa

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Unutrašnja politička situacija u SAD-u pravi razlog otkaza sastanka Putina i Trampa

Unutrašnja politička situacija u SAD je pravi razlog što je otkazan sastanak Donalda Trampa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na samitu G20 u Argentini, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Da li je provokacija Ukrajine u Kerčkom moreuzu pravi razlog za otkazivanje sastanka? Zvanično smo čuli upravo takvo objašnjenje i uzeli smo to u obzir. Da li je to realnost? Mislim da je potrebno tražiti odgovore u unutrašnjoj političkoj situaciji u SAD, koja je dominantna u donošenju odluka“, izjavila je Zaharova. Zaharova je istakla da su odnosi sa Rusijom i drugim zemljama za Vašington postali taoci unutrašnje političke borbe. „Prilično je teško analizirati trenutna dešavanja u Vašingtonu ako govorimo o strategiji političkih elita, jer se strategija menja iz minuta u minut, iz sekunda u sekund“, naglasila je ona. „Ako govorimo na globalnom nivou, onda je sve jasno. Reč je o teškoj unutarpolitičkoj borbi, čiji je rezultat, između ostalog, usložnjavanje odnosa između SAD i pojedinih zemalja. I to ne samo u jednom pogledu - dolazi i do komplikacija u odnosima sa organizacijama i prema međunarodnim ugovorima“, konstatovala je Zaharova. Govoreći o perspektivama rusko-američkih odnosa, portparolka je podsetila na to da se Moskva već duže vreme zalaže da se „izađe iz ćorsokaka“ na tom polju. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bijela kuća: Usputni sastanak Putina i Trampa nije planiran

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2018

​Usputni sastanak predsjednika SAD Donalda Trampa s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u okviru samita G20 nije planiran, saopštio je u petak predstavnik Bijele kuće.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zaharova: Samo nas je bratski odnos spriječio da uništimo "te gumenjake"

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2018

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je u petak da je bratski odnos Rusije prema Ukrajini spriječio ozbiljnije mjere protiv brodova koji su povrijedili rusku granicu. Ona je navela da u drugom slučaju od "tih gumenjaka" ne bi ostalo ništa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.