ZELENSKI ĆE IPAK IMATI SASTANAK U DONBASU? Problem za ukrajinskog lidera je što to neće biti sa Putinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 22:18

ZELENSKI ĆE IPAK IMATI SASTANAK U DONBASU? Problem za ukrajinskog lidera je što to neće biti sa Putinom

Predsednik Rusije Vladimir Putin odgovorio je da sa ukrajinskim liderom u bilo kom trenutku u Moskvi može da razgovara o bilateralnim odnosima

Lider samoproglašene Luganske i Donjecke Narodne Republike Leonid Pasečnik i Denis Pušilin izjavili su da su spremni da se sastanu sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim na kontakt liniji u Donbasu.

- Spreman sam da se sretnem u bilo kojoj tački >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontakt linije, upravo one linije koja preko noći može postati "crvena" i tada će biti kasno za razgovor. Gde? Bilo gde: kod Sčastja, Stanice, Zolotoja... Ako postoji iskrena želja za mirom, mesto će se naći! - rekao je Pasečnik.

I šef samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin pozvao je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da održe razgovore na kontakt liniji u Donbasu.

- Pozivam vas, gospodine Zelenski, da ne pozivate lidere trećih zemalja na kontakt liniju, već bolje da sami odete tamo na iskren i otvoren razgovor s nama - rekao je Pušilin u video-poruci predsedniku Ukrajine, koja je objavljena na njegovom zvaničnom sajtu.

On je dozvolio i mogućnost pregovora u onlajn formatu.

On je Zelenskom predložio da se "ne skriva u žbunju na drugoj liniji odbrane", već da smogne snage i dođe do najužarenijih tačaka – u rejone sela Staromihajlovka, Opitno, Vesjolo, Zajcevo i Aleksandrovke.

- Ako ipak nemate hrabrosti da posetite kontakt liniju lično, Leonid Ivanovič (Pasečnik) i ja smo spremni za onlajn debate sa vama - dodao je Pušilin.

Ranije je Zelenski u video-poruci pozvao predsednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu u Donbasu.

Predsednik Rusije odgovorio je da sa ukrajinskim liderom u bilo kom trenutku u Moskvi može da razgovara o bilateralnim odnosima, međutim, ukoliko Zelenski želi da razgovara o pitanjima Donbasa, treba prvo da se sastane sa rukovodstvom Donjecka i Luganska, a tek posle sa predstavnicima trećih zemalja, uključujući i Rusiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.