ZAJEDNIČKIM SNAGAMA PROTIV ZAPADA Putin poslao snažnu poruku Kimu Džong Unu PRIJATELJSTVO MOSKVE I PJONGJANGA CVETA

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 07:44

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA PROTIV ZAPADA Putin poslao snažnu poruku Kimu Džong Unu PRIJATELJSTVO MOSKVE I PJONGJANGA CVETA

Čelično prijateljstvo ostaje čelično.

Pjongjang ostaje solidaran sa Moskvom po nizu pitanja, uključujući i specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, što ukazuje na zajedničku rešenost dve zemlje da se suprotstave kolektivnoj politici Zapada, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin u čestitki severnokorejskom lideru Kim Džong-unu i učesnicima svečanog sastanka posvećenog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 70. godišnjici pobede u Korejskom ratu.

Putin je naglasio da čvrsta podrška Severne Koreje Rusiji po ključnim međunarodnim pitanjima "dodatno naglašava rešenost u suprotstavljanju politici kolektivnog Zapada", prenosi TASS.

U telegramu, objavljenom na sajtu Kremlja, navodi se da takva politika Zapada "sprečava uspostavljanje istinski multipolarnog, pravednog svetskog poretka, zasnovanog na prioritetu međunarodnog prava, nedeljive bezbednosti, poštovanja suvereniteta i nacionalnih interesa država".

Ruski lider je severnokorejskom kolegi poželeo i dobro zdravlje.

- Želim vam, gospodine Kim Džong Un, i uspeh u vašem odgovornom radu za boljitak prijateljskog korejskog naroda, a prosperitet i mir svim učesnicima sastanka - naveo je Putin.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.