Vučiću stigao telegram saučešća od Putina

Izvor: B92, 20.Nov.2020, 13:31

Vučiću stigao telegram saučešća od Putina

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram saučešća srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.

"Poštovani predsedniče, primite moje iskreno saučešće zbog tog ogromnog gubitka, zbog smrti njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja", navodi se u telegramu, preneo je Sputnjik.

Putin je ocenio da je patrijarh Irinej zaslužio taj autoritet koji ima u svojoj domovini, kao i u inostranstvu i to isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojim delima.

Kako je rekao, njegovi glavni napori bili su unapređenje najviših duhovnih vrednosti, ali i jačanje jedinstva celokupnog pravoslavnog sveta.

"Molim vas da prenesete moje saučešće i reči podrške celokupnom sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, kao i celom srpskom bratskom narodu", dodao je Putin.

Patrijarh srpski Irinej preminuo je danas u 90. godini u VMC Karaburma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.