Vučić sa Putinom o konkretnim temama

Izvor: BKTV News, 15.Okt.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Putinom o konkretnim temama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da će tokom sutrašnje posete predsednika Rusije Vladimira Putina biti razmotreno „mnogo konkretnih tema“ u oblasti ekonomske i energetske saradnje, kao i u oblasti poljoprivrede.

Aleksandar Vučić je, u intervjuu koji danas objavljuju list ruske vlade Rosijska gazeta i Tas, rekao da proizvodi koje Srbija izvozi u Rusiju moraju biti najvišeg kvaliteta i da se ni u kom slučaju ne sme ponoviti situacija kada srpski proizvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nisu odgovarali visokim standardima, prenosi Beta.
„Jedna stvar su naše duhovne veze, a drugo je ono što moramo da ispunimo na najvišem nivou. Time bi u Srbiji mogli da razmotrimo mnogo pitanja. Otvoreni smo za saradnju u svim oblastima javnog života“, rekao je Vučić, dodajući da bi ona trebalo da ide u korist obe zemlje.
Premijer je naveo da se tokom razgovora o „Južnom toku“ Srbija nalazila „u komplikovanoj situaciji“, ali da je „zahvaljujući želji predsednika Rusije da izađe u susret“, dogovor postignut brzo i lako.
Vučić je pozitivno ocenio rad Centra za vanredne situacije u Nišu, naročito u vreme ovogodišnjih poplava u Srbiji i izrazio nadu da će biti još bolje pripremljen, te da se njegovim radom može pohvaliti ne samo Srbija, već i ostale zemlje regiona.
„Podrazumeva se da nije usmeren ni protiv koga“, dodao je srpski premijer.
Na pitanje koji su vremenski okviri za ulazak Srbije u EU, Vučić je rekao da Beograd „nema za cilj da uđe u EU kroz četiri-pet godina“.
Prema njegovim rečima, važno je samostalno provesti reforme i urediti državu, formirati „teoretski i praktično demokratsku, bogatiju državu, koja je zdrava i stabilna u ekonomskom smislu“.
Na pitanje da li bi srpska vlada mogla da pođe na kompromis kako bi bio rešen problem Kosova, Vučić je rekao da Beograd „već ide na kompromise kako bi se podržala stabilnost u regionu, mada ti kompromisi baš ne raduju većinu stanovništva Srbije“.
„Naravno, nismo priznali i ne priznajemo nezavisnost Kosova. Pošteno govoreći, niko nas i ne pritiska“, dodao je Vučić.
Na pitanje da li je „radoholik“, srpski premijer je rekao da njegovi „politički protivnici ne mogu a da ne priznaju da zaista radi“.
„Možete da prođete po zgradi Vlade i da se ubedite da svim mojim podčinjenima nije lako da me istrpe“, rekao je Vučić.
Dodao je da je u svom radu imao greške i da ne isključuje da će ih praviti i ubuduće.
„Ali, ja se ponosim svojim odnosom prema radu i činjenicom da niko ne može da me optuži za prevaru“, naveo je Vučić.
Odgovarajući na pitanje šta je za njega vlast, Vučić je odgovorio da je to „oslonac, pošto ste vi krivi za sve i za svakog“.
Izvor: RTS
The post Vučić sa Putinom o konkretnim temama appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin donosi devet dokumenata u BG

Izvor: B92, 15.Okt.2014

U okviru posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji planirano je da bude potpisan paket od devet dokumenata...Putinov pomoćnik Jurij Ušakov rekao je da će dokumenti sadržati predloge o saradnji u oblasti razvoja vojno-tehničke saradnje, energetike i železničkog saobraćaja...Prema njegovim...

Nastavak na B92...

Vučić: Sa Putinom o konkretnim temama

Izvor: RTS, 15.Okt.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da će tokom sutrašnje posete predsednika Rusije Vladimira Putina biti razmotreno "mnogo konkretnih tema" u oblasti ekonomske i energetske saradnje, kao i u oblasti poljoprivrede...Aleksandar Vučić je, u intervjuu koji danas objavljuju list ruske vlade Rosijska...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.