Vučić nakon sastanka sa Putinom: Dobili smo sve što smo tražili, o svemu smo se dogovorili

Izvor: Vostok.rs, 02.Okt.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić nakon sastanka sa Putinom: Dobili smo sve što smo tražili, o svemu smo se dogovorili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zadovoljan je rezultatima razgovora u Kremlju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Dobili smo sve što smo tražili. Dogovorili smo se o svemu", rekao je predsednik Srbije za TASS nakon razgovora sa predsednikom Putin. Tako je odgovorio na pitanje da li su dogovoreni neki zajednički koraci na međunarodnoj areni za podršku teritorijalnom integritetu Srbije.

Istovremeno, Vučić je dodao da ne može javno objaviti detalje.

Prema njegovim rečima, tokom razgovora u Kremlju zahvalio se ruskom lideru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.



"Nismo imali mnogo očekivanja [od sastanka], osim jedne stvari - da nastavimo sa ovim radom [na podršci Srbiji]. I veoma sam zadovoljan odgovorom predsednika Putina i rekao mu: "Hvala vam puno, dragi prijatelju, hvala vam puno, uvaženi predsedniče, zato što zajedno sa nama čuvate teritorijalni integritet Srbije, ali i međunarodno pravo", rekao je srpski lider i naglasio da je ovo veoma važno pitanje za Srbiju.

Vučić visoko ceni saradnju Moskve i Beograda na međunarodnoj areni i očekuje da će u ekonomskoj sferi Ruska Federacija i Srbija moći da ojačaju saradnju.

"Danas smo rešili dosta specifičnih pitanja, nadam se da skorom susretu u Beogradu", rekao je predsednik Srbije.

Očekuje se da će Putin posetiti Srbiju do kraja ove godine.

"Da, naravno", odgovorio je Vučić na pitanje Tassa da li je ruski lider prihvatio poziv da poseti Srbiju.

"Očekuje ga uskoro u Beogradu", dodao je predsednik Srbije. Vučić je potom precizirao vreme posete, rekavši "ove godine".



 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.