Vreme je za oporavak privrede: Putin izdao nove naloge Vladi

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 12:11

Vreme je za oporavak privrede: Putin izdao nove naloge Vladi

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je Vladi da do 1. juna predstavi nacionalni akcioni plan za obnovu ekonomije.

Vladimir Putin je naložio Ministarstvu zdravlja da zajedno sa ruskom službom za fitosanitarni nadzor Rosoboroneksport, na bazi informacija koje su dobijene praćanjem situacije sa kovidom 19, koriguju mere za borbu protiv infekcije, navodi se na sajtu Kremlja.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga, Putin je naložio Vladi i radnoj grupi Državnog saveta da do 12. maja pripreme preporuke za fazno ukidanje ograničenja u regionima, uvedene zbog pandemije. Do 20. maja Vlada i Ministarstvo za vanredne situacije treba da pripreme predlog za otvaranje mobilnih bolnica.

Ruski lider je naložio da se podrže socijalno orijentisane nevladine organizacije sa tri milijarde rubalja, kao što se to radi sa malim i srednjim biznisom, prenosi Sputnjik.

Osim toga, ruski regioni bi trebalo da dobiju kredite iz budžeta, sa povratkom u decembru 2020. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.