Vode rat protiv nas

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 10:49

"Vode rat protiv nas"

Predsednik Rusije Vladimir Putin je govorio je na samitu Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

Putin je istakao da su mnoge zemlje naoružavale Ukrajinu kako bi naudili Rusiji.

"ŠOS je usmeren na zasnivanju mnogopolarnog sveta i suverenosti država. Naša organizacija je posvećena održavanju mira u svetu. To je više nego važno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas, kada se razvijaju ekonomski rizici koji mogu da dovedu do bezbednosnih pretnji", istakao je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na samitu organizacije ŠOS.

Dugo smo na našim granicama videli kako se od Ukrajine pravi neprijateljska država koja je radila na razvoju nacističke ideologije i sve to kako bi se zaustavio rast Rusije, primetio je on, nakon čega je ponovio da se "protiv nas danas vodi hibridni rat i uvode sankcije koje su bez presedana".

"Rusija će kao i do sada nastaviti da se razvija i da se suprotstavlja zapadnim pritiscima. Ruski narod je kao nikada do sada ujedinjen i zajednički je istupio protiv oružane vojne pobune", istakao je Putin.

"Hteo bih da se zahvalim liderima država članica ŠOS-a za to što su pružili podršku našoj državi za vreme meteža", dodao je on.

Organizacija je osnovana 2001. godine, a u nju danas ulaze Indija, Kazahstan, Kina, Kirgistan, Rusija, Tadžikistan, Pakistan i Uzbekistan.

Proces prisajedinjenja Irana započet je 2021. godine, a 2022. godine usvojen je dokument o otpočinjanju procedure koja ima za cilj i učlanjenje Belorusije u organizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.