Vladimir Putin proteruje Srbe iz Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2010, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Putin "proteruje" Srbe iz Rusije

Zbog odluke ruskog premijera Vladimira Putina o smanjenju broja radnih dozvola za strance, iz Rusije će uskoro otići oko 50.000 Srba, prenose beogradski mediji.

Prema pisanju ruskih medija upravo su pad ekonomije i velika nezaposlenost uzrokovali da premijer Putin nedavno donese odluku o smanjenju broja stranaca koji ove godine mogu raditi u Rusiji i to za 700.000.

Kako pišu beogradski mediji, Rusiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je već napustilo oko 5.000 srpskih radnika, a procenjeno je da u Rusiji radi između 30 i 50.000. Najviše njih rade kao građevinari i montažeri, a upravo je građevinska industrija u Rusiji najviše pogođena ekonomskom krizom.

Srpski ministar za dijasporu Srđan Srećković siguran je da do takvog scenarija ipak neće doći. On kaže da Srbija sa ruskom vladom ima "korektnu i više nego dobru saradnju", zbog čega ne očekuje da će Srbi imati problema s radnim vizama, prenose beogradski listovi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.