Vkontakt društvena mreža greškom zabranjena

Izvor: Blic, 24.Maj.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vkontakt društvena mreža greškom zabranjena

Najpopularnija ruska društvena mreža "VKontakte" danas je greškom stavljena na crnu listu i bila zabranjena, ali je ta zabrana razmene sadržaja unutar zemlje nešto kasnije ukinuta, saopštilo je regulatorno telo Roskomnadzor.

Britanska agencija je javila prvobitno da je ta društvena mreža zabranjena od danas, zbog porasta zabrinutosti da bi, na forumu koji koriste protivnici ruskog predsednika Vladimira Putina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << došlo do organizovanja protesta.

Zabrana je usledila posle mesec dana pritisaka na kompaniju i njenog osnivača Pavela Durova, koga porede sa osnivačam svetske društvene mreže "Fejsbuk" Markom Cukerbergom.

Rojters je naveo i da je jedan od napadača eksplozivom na bostonskom maratonu imao svoju stranicu na ruskoj mreži "VKontakte".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najpopularnija ruska društvena mreža zabranjena greškom

Izvor: Blic, 24.Maj.2013

Najpopularnija ruska društvena mreža "VKontakte" danas je greškom stavljena na crnu listu i bila zabranjena, ali je ta zabrana razmene sadržaja unutar zemlje nešto kasnije ukinuta, saopštilo je regulatorno telo Roskomnadzor...Britanska agencija je javila prvobitno da je ta društvena mreža zabranjena...

Nastavak na Blic...

Greškom ugašen "ruski Facebook"

Izvor: B92, 24.Maj.2013

Vodeća ruska onlajn društvena mreža VKontakte 24. maja na kratko je zabranjena, kako je objašnjeno "greškom", mada je do toga došlo posle pojačanih pritisaka vlasti na tu kompaniju...Ta popularna mreža je danas bila uneta na spisak zabranjenih sajtova na osnovu odluke ruske Federalne službe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.