Vagnerovci bi u Poljsku... na ekskurziju

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 13:25

"Vagnerovci bi u Poljsku... na ekskurziju"

Razgovori između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog beloruskog kolege Aleksandra Lukašenka počeli su danas u Strelni kod Sankt Peterburga.

"Promenio sam neke svoje planove, možemo da provedemo dan i po ili dva", rekao je Putin na početku sastanka, prenela je agencija RIA Novosti.

Razgovori se vode u palati Konstantinovski koja se nalazi u Strelni kod Sankt Peterburga.

Predsednik Belorusije je istakao da su pripadnici ruske privatne kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Vagner" počeli da ga pritiskaju, jer žele da odu na Zapad "na ekskurziju".

On im je, kako je istakao, rekao da idu na ekskurziju u Poljsku, u Žešov.

"Držim ih u centru Belorusije, po dogovoru, ne bih želeo da ih tamo premeštam, jer su loše raspoloženi. I, moramo da im odamo počast, znaju šta se dešava oko Unije", rekao je Lukašenko.

Putin je najavio neuspeh kontraofanzive Ukrajine.

"Nema kontraofanzive", rekao je Lukašenko, dok je Putin uzvratio da postoji, ali da je propala.

On je kazao da se svi planovi Rusije i Belorusije sprovode bolje od očekivanog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.