Uvođenje naprednog razvoja je ključno za nacionalni napredak Rusije – Putin

Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2023, 18:11

Uvođenje naprednog razvoja je ključno za nacionalni napredak Rusije – Putin

  Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je pozdrave učesnicima, organizatorima i gostima Foruma o tehnologijama budućnosti koji se održava pod motom „Ispred vremena“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Kremlja u nedelju.
„Ovogodišnji Forum je posvećen kvantnim tehnologijama, koje se mogu koristiti u širokom spektru oblasti: računari nove generacije, razvoj i kreiranje jedinstvenih lekova i materijala, optimizacija energetskih mreža i logistike, kao i sigurni kanali prenosa podataka. , ultraosetljivi merni instrumenti, medicina i bezbednost“, navodi se u saopštenju. „Danas, usred spoljnih izazova bez presedana i, što je najvažnije, sveobuhvatne, kvalitetne obnove industrije, poljoprivrede i svih sektora ruske privrede, javne uprave i društvene sfere, od suštinske je važnosti da napredni razvoj naših inženjera i „To je ključ za jačanje našeg tehnološkog suvereniteta, a time i nacionalnog napretka i poboljšanja blagostanja naših građana“, naveo je Putin u poruci. Forum će postati tradicija i ima za cilj da obezbedi otvorenu platformu za dijalog između predstavnika vlasti, privrede i naučnika u cilju razvijanja zajedničkih koraka za istraživanje i tehnologiju u oblastima koje će oblikovati globalni razvoj i budućnost čovečanstva u bliskoj budućnosti. , dok je glavni prioritet Rusije da iskoristi ogroman potencijal ovakvih inovativnih rešenja za obezbeđivanje ekonomskog rasta i poboljšanje kvaliteta života ljudi, dodao je predsednik. „Istakao bih da će na predstojećim sastancima učestvovati i strani stručnjaci. Ovo vidim kao dobru priliku za uspostavljanje obostrano korisne saradnje i perspektivnih tehnoloških partnerstava i realizaciju zajedničkih prodornih projekata“, izjavio je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.