Uoči susreta u Istanbulu, Putin i Makron na vezi

Izvor: B92, 27.Okt.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uoči susreta u Istanbulu, Putin i Makron "na vezi"

Pariz -- Francuski i ruski predsednici Emanuel Makron i Vladimir Putin razgovarali su telefonom uoči samita o Siriji koji se održava danas u Istanbulu.

Makron je naročito naglasio potrebu za političkim rešenjem sirijskog konflikta, izvestio je televizijski kanal BFM pozivajući se na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvor iz jelisejske palate.

On takođe želi da učesnici samita obećaju da će sprečiti upotrebu hemijskog oružja i obezbediti dugotrajno primirje kako bi se izbegla humanitarna katastrofa, izvestio je kanal.

Kancelarija Kremlja za saradnju sa medijima još mije objavila nikakav izveštaj o takvom razgovoru.

Ruski predsednik Vladimir Putin, nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Emanuel Makron i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas će na samitu u Istanbulu razgovarati o razvoju najnovijih događaja u sirijskoj provinciji Idlib. Kako je napomenuo Rojters, oni će razgovarati i o političkom procesu za rešenje sukoba u toj zemlji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makron razgovarao telefonom sa Putinom uoči samita o Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2018

"Francuski i ruski predsednici Emanuel Makron i Vladimir Putin razgovarali su telefonom uoči samita o Siriji koji se održava danas u Istanbulu", izvestio je televizijski kanal BFM pozivajući se na izvor iz jelisejske palate...Makron je naročito naglasio potrebu za političkim rešenjem sirijskoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.