Ukrajina je započela rat

Izvor: B92, 09.Feb.2023, 22:09

"Ukrajina je započela rat"

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija nije započinjala nikakva borbena dejstva nego nastoji da ih okonča.

U razgovoru sa predstavnicima avio-industrije on je rekao da je Ukrajina ta koja je pre osam godina počela sa borbenim dejstvima na teritoriji LNR i DNR.

"Ta borbena dejstva su započeli nacionalisti u Ukrajini i oni koji su ih podržavali 2014. godine kada je izvršen državni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevrat. Potom usledili događaji na Krimu i u Donbasu", naveo je Putin i dodao da su od 2014. godine regioni Donbasa u blokadi iako je to kršenje svih preuzetih obaveza.

Taj rat trajao je osam godina s ciljem istrebljenja ljudi koji su krvno povezani sa Rusijom i ruskom kulturom, rekao je Putin.

"Koliko je još trebalo da trpimo, u tome je stvar", zaključio je on.

Sve o ratu u Ukrajini pratite u Live Blogu B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.