Ugovorena nabavka 27 ruskih vozova, isporuka do kraja 2016.

Izvor: BKTV News, 17.Okt.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovorena nabavka 27 ruskih vozova, isporuka do kraja 2016.

Železnice Srbije i Ruske železnice potpisale su ugovore o remontu tri deonice na Koridoru 10 i nabavci 27 novih dizel motornih vozova u vrednosti od 148,7 miliona evra, a direktor Direkcije za prevoz srpskih železnica Negoslav Teofilović je danas najavio da će prvi voz stiću krajem 2015, a ostali do kraja 2016.

Ugovor je potpisan juče, u prisustvu predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Tomislava Nikolića, a vrednost nabavke iznosi 100 miliona dolara i finansiraće se ruskim kreditom za srpske železnice, čija je ukupna vrednost 800 miliona dolara.
Tefilović je rekao da su pregovori o nabavci ruskih dizel-motrnih vozova trajali jako dugo, čak od januaru prošle godine sve do pre neki dan.
Spske žeznice će za 100 miliona dolara kupiti 27 vozova proizvedenih u ruskoj kompaniji „Metrovagonmaš“ i dobiti rezervne delove, čija je vrednosti oko 2,6 miliona dolara, rekao je Teofilović.
– Taj ugovor je jako bitan i za železnicu i za narod Srbije, jer će ruskim vozovima putovati mnogo udobnije – to su savremeni vozovi sa klimom, grejanjem, toaletima… i imaju 70 odsto opreme iz EU koja se svuda koristi – naglasio je Teofilović.
Prema njegovim rečima, Železnice Srbije nameravaju da te vozove uključe u saobraćaj na neelektrificiranim prugama u Srbiji i pojačaju postojeće relacije, ali i da ih koriste na novim.
– Očekujemo da će krajem naredne godine doći prva dva voza, a nakon toga ćemo svakog meseca dobijati još po dva voza. Nadam se da ćemo do tada uspeti da podignemo stepen brzine na odredjenim relacijama kako bi što više putnika prešlo sa autobusa na voz – naglasio je Teofilović.
Izvor: tanjug
The post Ugovorena nabavka 27 ruskih vozova, isporuka do kraja 2016. appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stižu i nove dizelke

Izvor: Danas, 17.Okt.2014

Beograd - Ugovori kojima se započinju poslovi modernizacije srpskih železnica, potpisani prilikom posete predsednika Vladimira Putina Srbiji, konačno će otvoriti prvu fazu radova najavljenih pre nekoliko godina, kada smo dobili ruski državni kredit od 800 miliona dolara, ali ga zbog neizrađenih...

Nastavak na Danas...

Ruske milijarde i dalje čekaju

Izvor: Politika, 18.Okt.2014, 12:03

Deset milijardi dolara za investicije pomenuto i prilikom Putinove posete u martu 2011, ali su konkretna ulaganja znatno manja..Deset milijardi dolara ruskih investicija namenjeno je Srbiji, poručio je prilikom kratke posete predsednik Rusije Vladimir Putin. Iste naslove u novinama imali smo u medijima...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.