UMRO DART VEJDER RUSKE FEDERACIJE: Iznenada preminuo sin Putinovog oligarha, a Hrvat mu je bio DESNA ruka

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 16:54

UMRO "DART VEJDER" RUSKE FEDERACIJE: Iznenada preminuo sin Putinovog oligarha, a Hrvat mu je bio DESNA ruka

Finansirao je sve najvažnije Putinove projekte

Ivan Sečin, sin direktora ruskog državnog naftnog diva Rosnjefta Igora Sečina, preminuo je 5. februara u dobi od 35 godina, pišu ruski mediji.

Smrt Sečina, koji je radio za Rosnjeft od marta 2014. godine, nije bila prijavljena sve dok prognani ruski oligarh i kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, Leonid Nevzlin nije skrenuo pažnju na upis u nacionalni registar ostavinskih predmeta. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Upis u registar vodi se na Ivana Igoreviča Sečina, rođenog 1989., koji je živio u zgradi koja je ranije opisana kao "kuća za saradnike predsednika Putina", objavile su nezavisne ruske novinske kuće. U objavi na Fejsbuku Nevzlin, nekadašnji zvaničnik naftnog diva Yukos, opisao je vest kao "čudnu slučajnost".

Sečinu je inače Hrvat bio desna ruka, zvali su ga Dart Vejderom Ruske Federacije, finansirao je sve najvažnije Putinove projekte. Sinjanin Željko Runje bio je potpredsednik Sečinovog Rosnjefta, a zbog sankcija je 2022. podneo ostavku.

Medij VChK-OGPU, koji navodno ima povlašćene informacije od ruskih snaga bezbednosti, takođe je izvestio o Sečinovoj smrti. Pozivajući se na neimenovani izvor, objavljeno je da se oko 4:30 sati u noći 5. februara Sečin "požalio da se oseća loše i da se guši".

- Čovek je pao na krevet i izgubio svest. Ljudi oko njega izneli su Ivana na pod i pokušali da mu pruže primarnu reanimaciju - navodi Telegram i dodaje da su vozila hitne pomoći pokušavala da ga pronađu dva sata.

- Kada je hitna pomoć stigla na mesto događaja, lekari su mogli samo da konstatuju Ivanovu smrt - objavio je VChK-OGPU, kasnije dodavši da je uzrok smrti "krvni ugrušak".

Iako još nije objavljen službeni uzrok smrti Navaljnog, neslužbene informacije vlasti govore da se takođe radi o "krvnom ugrušku".

Izvor: Srbija Danas/24sata.hr
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.