U SUKOB SE UKLJUČUJE I FRANCUSKA! Makron udario na Erdogana i poručio: Odigraćemo svoju ulogu u Nagorno-Karabahu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:05

U SUKOB SE UKLJUČUJE I FRANCUSKA! Makron udario na Erdogana i poručio: Odigraćemo svoju ulogu u Nagorno-Karabahu

Francuski predsednik kazao je da će o sukobu u tom regionu razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je danas stavove Turske koja podržava Azerbejdžan u sukobu u regionu Nagorno-Karabah, ističući da je turska vojna retorika bezobzirna i opasna.

- Francuska ostaje izuzetno zabrinuta zbog ratobornih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komentara Turske u proteklih nekoliko sati. Mi to ne prihvatamo - rekao je Makron na konferenciji u Letoniji, prenosi jermenski portal Armenpres.

Kako se navodi, on je najavio podršku narodu Jermenije i poručio da će "Francuska odigrati svoju ulogu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Makron: Razgovorću sa Putinom i Trampom o sukobu u Nagorno-Karabahhu

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2020

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da planira da održi telefonske razgovore sa predsednikom Vladimirom Putinom i američkim liderom Donaldom Trampom u vezi sa ratnim dejstvima u Nagorno-Karabahu. „Večeras ću održati telefonski razgovor sa Putinom, a sutra po istom pitanju sa Trampom“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.